Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-23 21:14:30
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mag a pvp...
PostNapisane: 2006-09-05 04:16:34 

no wiec przewertowalem cale forum o magu i mam coraz wiekszy rozpizdziej w glowie od tego czytania- raz napisal ktos ze dawac light magowi w int na max raz ze nie bo stunn nie zalezy od int... hmm odebralo mi to ochote do reskilla na takiego maga :/ wiec zostaje przy papierze (a co mi tam najwyzej bede asskom karuskom nabijal npki jak mnie beda jednym combem zdejmowac XD )
jak widze paru ziomow juz ma 70+ lvl i graja wlasnie papierami no i mam do nich pytanie(a):
1. defensy vs jakie rodzaje broni (pomijajac oczywiste dd) przydaje sie takiemu magowi najbardziej i jak to rozdysponowac w sprzecie bo mam zamiar robic dosc popularny build 255mp 100int - apropo widzialem screena jak noob bodajze mial na sobie na pvp rare hat +6 25dd czy na edanie jest wogole mozliwe dostac takie cos??? i jak wogole taki sprzet zrobic ( mam nadzieje ze za to pytanie nie zostane zdzielony po glowie przez moderatorow za taki maly offtop)
2. czy wogole stosuje ktos w praktyce takie cos ze mag wybiega do przodu wali nove czy co tam ma i zmienia na tarcze po czym spierdziela do tylu??? bo jak ogladalem filmiki pvp (pewnie zle ogladalem XD ) to jakos nie widzialem zeby ktos sie w takie cos bawil btw czy dalej w fd jest aktualne dac magowi +1 punkt w sile pod scorpion shielda???
3. jezeli to co wyczytalem jest true a mianowicie ze stunn zwiekszany jest przez elemental laski to wnioskuje ze ze slowem jest tak samo i tu pytanie: czy oplaca sie zrobic dwa rodzaje staffow (jeden glacier drugi wiadomo) i jak mam rzucac blizzard to zmienic na lage z glacem??
4. to takie pytanie przy okazji jaki dd sprawi ze aski mi beda mogli naskoczyc ? 30 ? 40 ? 50 ? chodzi mi o to zebym po spiku nie musial sie z ziemi pdnosic i zebym mogl to spokojnie wypotowac

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 07:20:33 

Co do stuna nie bede sie wypoowiadal. Co do defow na pvp. Ja chodze czapce 25 dd. Rece i nogi po 20 defa spear - wtedy potuje warkow z rapotrami +8 (z wyjatkiem tych najpeszych) w inv mam pod reka talie na sword i axe. Sword na ludzi z mirage sword axe na wartow z toto i gigami.

Codo taktyki. Raczej mag nie biegnie do przodu. osobiscie starcia dziele na dkilka typow typy
- gdzie bije sie sam - zalezy od przeciwnikow czasami z 1 czasami z 3.
- gdzie caly rush bije sie o prawo zabicia szaraczka ;)
- party v party - tu trzymam sie z tylu i wale aoe. ew. staram sie zabic priesta.

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 08:03:05 

Pochwały: 127
so:

o defach to szaraczek sie wypowiedzial, ja nie bede...jestem int magiem ice/light, nie mam zadnego dd ani spear def, a i tak sie soluje z askami i warkami (wole z warkami :P)

2. Takie co?? to raczej ice magowie robia, podbiega do przodu rzuca nove, dostaje spam, wyciaga tarcze i zdupia do tylu, atackerzy robia rozpierduche :) a mag z ylu jeszcze blizza rzuci i jak ma to thunderclouda...jezeli jest party, to do priesta zawsze podbijam i go z alski nawalam (trzeba r + r + skill, bo jak chcez slidowac to walniesz w niego...)

3. mowisz o stunie, a myslisz o slow'ie :P nie ma sensu IMHO zmieniac tej laski, bo troche czasu ci na to zejdzie, a i tak nikt tego pewny nie jest :P

4. Jak dd to jak najwiecej polecam :P przed warkiem zawsze mozna uciec, albo rozwalic (nie ma jebanego msa... :freak: )

Moje 1vs1 to wygladaj tak:

rzucam nove, (jak bedzie staff z light) to go wyciagam, jak nie to trudno :P, podbijam i wale: charged blade+ r + r, tak kilka razy (poty mam na myszcze na 1vs1), jak koels ma stuna to mu kilka manesow wrzucam, albo innych spelli i tak w kolko... dobry w tym momencie moglby byc fire/light - stun z laski i leci thorn, pilar, impact.. :)

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 11:00:44 

no dzieki za poswiecenie czasu ale hmm czy taktyka z ta tarcza nie bylaby tez dobra dla papiera no bo skubaniec dostanie tego blizza i tak i tak na 62 wiec jak nie ma w party ice to mozna za nieg robic a poza tym jak jest nieciekawa sytuacja w ktorej nie mam mowy o 1 vs 1 to chyba tez taka tarcza by sie przydala....
co do solowania asskow i warkow hmm dla mnie to pierwsze bzmi nieprawdopodobnie bo juz mi raz jakis koles siadl na dupie identycznie jak ten zero z aresa a takiego comba sie nie da wypotowac ani town sie nie zdazy >:[ ale warki hmm ostatnio (a biegam bez rzadnych defow) zalatwilem kolesia (co prawda byl w fp i z billem +8(glave nie biore pod uwage) XD ale padl po mojej malej wiazance)
a zmienianie laski tak mi sie poprostu pomyslalo ze byloby to dobre posuniecie jezeli to wogole dziala ale skoro wy grajacy w to pewnie ze 2 lata najmniej nie jestescie pewni XD czy element dziala na slow to chyba tak nie zrobie albo wrecz przeciwnie sam sprawdze ;D
hmm peyo co do 1 vs 1 to u mnie tak pieknie nie bedzie :P bo nie mam charged blade a ty rozumiem ze jestes ice/lightning ^^ ale chyba jak uzyje ice blade to slow moze zastapic stunn???
a pozniej kolesia tym co najlepsze czyli nova thorn impact itp itd (czemu to wyglada tak prosto a mam wrazenie ze takie nie jest) :rotfl:

[ Dodano: Wto 05 Wrz, 2006 11:08 ]
peyo, mowisz o stunie, a myslisz o slow'ie :P

nie no ja o stunie nie mowilem :D bo jaki to ma sens jak sie nie ma skilli z light
ale sie zastanawialem czy jezeli elemental wplywa na stunn to czy dziala to tak samo na slow

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 14:00:51 

Pochwały: 14
jak jest duzo mele w party(aski,warki) to polecam ice/light 160int 132mp i reszta w hp, poprostu jestes niedozabica=p ja przy 4,6k hp i 25dd potrafilem zwolnic cale parry,zmienic lakse na light podbiec do prista i go stunowac zeby niemogl leczyc,a hp mialem ciagle +2k, mialem jakies 830defa.jezeli jednak biegasz z turkami to fire rox xD jeszcze na 70 to w ogole. koles reball ty mu ineection i masz np=p

[ Dodano: Wto 05 Wrz, 2006 14:01 ]
a co do lasek,ja mialem 2 salmdry+8,jedna z glacier druga z light

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 15:29:02 

Pochwały: 1
hmm co do zastosowania maga na pvp to pamietam zajebista akcje, w rolach glownych ja + gand jako magowie, paroo priest, oya war i kill asek. wpakowalismy sie pod ob na okolo 25 karusow, to z gandem walimy bliza, noovki i naginamy, tych co nie spowolnilo zaczeli meele bic, odbieglismy kawalek i zaraz tp reszte ludzi w bezpieczne miejsce i znowu blizz itd, w ten sosob zabilismy kolo 15 przy czym u nas tylko asek padl raz. Reszta chyba zrezygnowala z poscigu. Tym bardziej nam sie udalo ze bez tsa gramy. btw tutaj to w skrocie i na spokojnie przedstawilem ale kazdy dobrze wie jaki przy takich akcjach jest rozpizd i burdel :lol2:

Pieklo i niebo nie istnieja.
Nosimy je wszedzie ze soba.

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 15:40:33 

Pochwały: 3
hehe to byly czasy ;P

a jak wstanie to cie kopnie"
Obrazek
Obrazek <3 EK
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 16:46:21 

no baa - pk z gandzia i muadem bylo zawsze gicior ;-) zreszta mag jak kazda postac - jak ktos potrafi grac nia to mozna czynic cuda :P

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 20:55:43 

Pochwały: 127
A no racja, nie doczylaem tego "ze ze slowem"...sry :P

hmmm...frost blade...w sumie to slow wrzucisz, tylko nie za bardzo ci sie on przyda, bo raczej od tego nikt uciekac nie zacznie :P jak ma stun to za duzo zrobic nie moze i wtedy mozna go napisac :P a jak slow dostanie to bedzie Cie dalej nawalal :P

jak chcesz sie bawic w zmienianie, to musialbys robic tak: wyciagacsz staff z ice, podbijasz, rzucasz blizza, wyciagaszz tarcze uciekasz, wyciagasz staff z fire i napinasz z novy :P troche to nie ciekawe XD

Jezeli chodzi o staffy to ja uwazam ze ten elemental wlasnie ma duzy wplyw na slow, ale stun to juz cyba w rownej mierze od inta (IMHO!!!!)

zaluj ze bedziesz mial tak ciezko z 1vs1, bo zabawa jest niemala :twisted: ja teaz coraz czesciej soluje sie z warkami, z askami 1vs1 raczej unikam, bo oni mnie jakos tak nie lubia :D jakos tego mojego stuna tez nie :D

dzisiaj na arence (wiem ze na arenie, no ale szanse byly wyrownane :P) pojechalem 2 askow 60+ (tzn. 1, a drugi ztownowal jak sie swiecil...), jednego na 64, i 2 warkow na 60+...fajna zabawa :P

Jak chcesz sie w to pobawic, polecam i to bardzo, sposob ktory przedstawil wyzej Pacanson...na 61 lvlu (delvl... :/) mam 1,9k hp (set +7 hp, bizuteria questowa, oprocz kolykow - te +6) musze sobie berecik +7 z dd zalatwic :freak: :twisted:

mozesz rowniez sprubowac zreskilwac sie na fire/light...stun naprawde wymiata, jak jest jakies party to ja zawsze priesta bije, a ten nie ma za bardzo jak leczyc :)

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 22:45:43 

no to wyglada ciekawie... z tym ze ja jakos nie moge zniesc jak moje czary zadaja mniej niz 500 a poki ice nie ma salki +8 to dmg to neeeeedza (a elixir hu hu trzeb sie niezle splukac na to)... tak mysle ze zostane tym papierem a co mi tam najwyzej jak kiedys sprzet potanieje to sie zrobi light...
a papiera tez da sie zrobic ze bedzie wymiatal szczegolenie ten build ze 100 int mi sie podoba bo 2 grade szat ma duzo lepszy def a przy tym mam takie wrazenie ze jest o wiele tanszy (przynajmniej na edanie) bo jak narazie jak juz ktos robi papiera to na klasyczny build all mp + wizz +8 badz wood +9 (watpie by na edanie bylo duzo wizzow +9 jezeli wogole sa :freak: ) a wiec szmatki 2 grade sa narazie tansze ;D a troche turkom zajemie zanim sie skapna ze taki build lepszy XD .
Jedno mnie tylko ciekawi to co napisal szaraczek z ta talia... czy z 100 int d rade dzwignac talie?? bo jakos na talie nigdy uwagi nie zwracalem...

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 22:53:15 

da sie

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 23:14:00 

lol talie paper nosi, a co do buildu 100in to zwroc uwage, ze przy 70in w good sprzecie masz z 1k hp wiecej o.O
czy naprawde ci przyjdzie o 50defa czy iles tam ??
a lyca +7 ma wystarczajaco zajebisty dmg

Obrazek
Obrazek <3 EK
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 23:17:58 

Pochwały: 1
peyo napisał(a):
czy naprawde ci przyjdzie o 50defa czy iles tam ??

ale latwiej o def armory dla drugiego grade ;> . a takiej juz czapki 25dd to dla papera (bp) nie uswiadczysz po normalnych cenach (no chyba, ze jestes logresem i ssaczem). moze to kiepski argument, ale zawsze :P

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-05 23:42:33 

Pochwały: 14
Gandzjalf napisał(a):
70in w good sprzecie masz z 1k hp wiecej o.O

odrazu 2razy wiecej hp >.>

Tytuł:
PostNapisane: 2006-09-06 00:26:02 

no jak dostaniesz undy moze tyle wyjsc
w sumie wieksza roznica wychodzi na 71lvlu

Obrazek
Obrazek <3 EK
Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona