Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-09-13 09:22:54
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 295  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-28 18:21:32 

Pochwały: 127
Galio to szajs a nie tank... jedyne co może robić to ulti wrzucać...

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-28 20:48:34 

Pochwały: 11
no właśnie.. ulti...

tyle że wystarczy że cały team kupi mercury threadsy czy jakoś tak, i cały jego ult idzie w piach, bo można szybciej wyjść z tego ulta jak się taunt skończy niż on zada dmg

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-28 20:50:45 

Pochwały: 10
A no... po za ulti to nie robi za dużo :P Shen to fajny tank, bo ma taunta na kilka targetów i mimo to, że rammus ma dłuższy taunt (shen ma 2 a rammus 4) to i tak wole Shena. Mordekaiser to postać dobra w early game tak samo jak Garen, ale w mid - late game nic nie robią. Za to malphite... fajnie mieć go w teamie.

Co do HotShotGG... oglądam LiveSteama jego i jego klanu (CLG)... nie gra źle, ale szału nie ma. Nie wiem jak oni WCG wygrali. Jestem pewien, że w następnym będzie więcej emocji z racji tego, że zwiększyło się znacznie zainteresowanie LoLem.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-28 21:54:57 

Pochwały: 67
shen, rammus, malp 3 najlepsze tanki.

Puppy napisał(a):
yea kangoos skilled <3

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-28 22:15:35 

Pochwały: 7
ramus taunt 3sek, shen 2,2

[ Dodano: 28 Lis 2010, 2010 22:51 ]
Obrazek

w końcu..

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 07:34:17 

haha gz noobie :D ja tam Quadre to nawet Xinem zrobiłem xD

Shadya napisał(a):
tyle że wystarczy że cały team kupi mercury threadsy czy jakoś tak, i cały jego ult idzie w piach, bo można szybciej wyjść z tego ulta jak się taunt skończy niż on zada dmg
on może cancelować ulti po tym jak dostanie 8 hitów (od wrogów/creepów) i walnie max damage, ale i tak jest do dupy :P ostatnio widziałem Galio na AP i był o wiele lepszy, niż tank, bo nieźle nawet bił (AP ratio ma nawet niezłe)

Najlepsze tanki to imo Shen i Rammus, z racji spammable Taunta. Zaraz za nimi Malphite, Gragas i Amumu, w tej kolejności.

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 11:14:34 

cho tez jest dobry... stun aoe + silence, do tego strasznie duzo hp i dobry dmg z ulti.

/btw ja mam penta na kogu na ranku xD

Puppy napisał(a):
yea kangoos skilled <3

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 11:43:47 

problem z Cho jest taki, że on ma większe cooldowny, a Rupturem trzeba trafić no i zazwyczaj się go kompletnie ignoruje, bo ma za dużo HP :P

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 11:45:33 

peyo napisał(a):
Rupturem trzeba trafić

jak sie wie jak go rzucac trafienie wcale nie jest trudne.
no a jak jest team fight to juz w ogole banal ;p

Puppy napisał(a):
yea kangoos skilled <3

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 12:45:25 

Pochwały: 3
Jakie runki i itemy dla malphita ?

Trusted list:
BPmasterPL
MaRBLeR
MrSiureX

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 13:15:13 

Quinty: HP
Marki: MPen (lane), ArPen (jungle)
Seale: MP5/lvl (lane), Armor (jungle)
Glyphy: MR/lvl albo CDR (lane), MP5/lvl (jungle)

9/0/21

Co do itemów, to startujesz z Doran's Shieldem, kupujesz Sorcerer's Shoes i budujesz co trzeba na przeciwny team. Najlepiej jakbyś złożył Randuin's Omen, ale jak przeciwnicy biją praktycznie tylko z magic to złóż najpierw Force of Nature albo Banshee. Sunfire Cape'y dobre, Frozen Heart genialy (FH + RO + E i jest jakoś -75% AS, chyba że jeszcze wejdzie on-hit z Randuina to już w ogóle pograne), Thornmail też niezły.
I jak masz sporo magical damage'a w twoim teamie to możesz złożyć Abyssal Scepter.

//edit: a i spelle to Ghost + Ignite/Exhaust/Clarity/Smite

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 14:56:20 

Do Malphita ap ? :O
Zdaje mi sie, czy jeden z jego skilli bije mocniej, wraz ze wzrostem deffa ?
Malfit powinien byc moim zdaniem budowany pod typowego tanka, czyli thornmail, ninja tabi ( albo buty pod mres), force of nature, guardian angel ( dla niego to podstawa! ), ewentualnie Wingmogs Armor ( czy jakos tak ;p )

Runy pod hp per lvl albo armora, ewentualnie mres, quinty pod hp...

Skille 0/21/9

Spelle : clarity( musi miec malphite, i nie powiecie mi, ze nie ) i ignite najlepiej

Tak to wyglada z mojej perspektywy :)

Edit :
Co do najlepszych tankow, nie wiem, czemu wszyscy tak sie sraja nad tym Shenem...
Moim zdaniem najlepszy jest amumu, a reszta jest daleko za nim... Po wielkiej przepasci jest rammus, znowu masywna przepasc... Potem miesci sie Mordek, Cho gath, Shen, Malphite, a reszta juz jest nawet nie brana pod uwage...

Co do Gragasa, jest milion razy lepszy idac nim pod Ap, beczki mocno bija, co do tanka bym go nie typowal :)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 15:37:15 

Pochwały: 11
ma ktoś jakiś build dla tfa, co kupować najpierw, runki, masteries (oczywiście ad)

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 15:56:32 

Sorix napisał(a):
Do Malphita ap ? :O
Zdaje mi sie, czy jeden z jego skilli bije mocniej, wraz ze wzrostem deffa ?
Malfit powinien byc moim zdaniem budowany pod typowego tanka, czyli thornmail, ninja tabi ( albo buty pod mres), force of nature, guardian angel ( dla niego to podstawa! ), ewentualnie Wingmogs Armor ( czy jakos tak ;p )

Runy pod hp per lvl albo armora, ewentualnie mres, quinty pod hp...

Skille 0/21/9

Spelle : clarity( musi miec malphite, i nie powiecie mi, ze nie ) i ignite najlepiej

Tak to wyglada z mojej perspektywy :)

Edit :
Co do najlepszych tankow, nie wiem, czemu wszyscy tak sie sraja nad tym Shenem...
Moim zdaniem najlepszy jest amumu, a reszta jest daleko za nim... Po wielkiej przepasci jest rammus, znowu masywna przepasc... Potem miesci sie Mordek, Cho gath, Shen, Malphite, a reszta juz jest nawet nie brana pod uwage...

Co do Gragasa, jest milion razy lepszy idac nim pod Ap, beczki mocno bija, co do tanka bym go nie typowal :)

eh... no to od początku... kto coś mówi o AP dla Malphite'a? mowa jest o Sorcerer's Shoes (jedyne słuszne buty dla niego, bo wszystkie jego spelle biją Magical Damage, Ninja Tabi to syf, Mercury Treadsy są zbędne na tanku, bo skoro zużywają swoje CC na ciebie, to coś jest nie tak, no i ty robisz dobrze swoją robotę jako tank) i o Abyssalu, który można wziąć, jak mówiłem, jeżeli jest kilku magów w teamie, bo ta aura jest najlepiej wykorzystywana przez tanków, którzy są w środku walki cały czas (no i daje MRes i trochę AP, które złe nie jest)

Thornmail jest dobrym itemem, o ile jest co odbijać. Zresztą sam napisałem co kupować i wszystko to są tank itemy.

HP/lvl runy to syf, czytaj na poprzedniej stronie.
21 defense to uber syf, 4% redukcji yay. gówno to daje i w ogóle defence tree jest praktycznie nieopłacalne (na pewno nie 21). Malphite dostaje o wiele więcej z Utility (Movement speed, mana regen, CDR, zwiększona długość buffów, ulepszony Ghost, ewentualnie Clarity), a pozostałe 9pkt o wiele lepiej dać w offense niż defense.

Nie, nie trzeba mieć Clarity, chociaż nie jest złe. MP5/lvl runy + Utility Masterki + Golem Buff o ile ktoś go nie potrzebuje bardziej od ciebie.

Amumu to najlepszy tank? Hmm, chciałbym wiedzieć czemu. Bo ma 2s AoE Snare na 2min cooldownie i Skill Shot 1s stuna? I to ma być niby najlepszy tank? Tank powinien mieć coś co, primo pomoże drużynie i secundo, co sprawi, że będzie się go opłacało bić. Amumu ma, jak już mówiłem, tylko dobre ulti, ale to nie czyni z niego dobrego tanka, raczej dobrego inicjatora, a to jest różnica.

Oboje, Shen i Rammus mają Taunta na dość niskim cooldownie, który jest najlepszym co może mieć tank (czasem lepsze czasem gorsze od stuna), Shen ma ulti którym może dupe uratować, a Rammus to genialny jungler, ganker i pusher.

Gragas ma genialnego slowa, ma AS redukcje, ma Knock Back, który dobrze użyty będzie o wiele lepszy niż Ulti Amumu. Pushuje też o niebo lepiej niż Amumu.

No i zarówno Shen, Rammus jak i Gragas mają coś co pomaga im być twardym, nie same itemy, jak Amumu.

Co do AP gragasa, nic dziwnego, że według ciebie jest lepszy, bo kiedy się nie umie beczek unikać to jest naprawdę dobry. Ale jak zaczniesz grać z ludźmi, którzy wiedzą, że trzeba się odsunąć w bok albo do PRZODU, a nie uciekać do tyłu zawsze, to zobaczysz że AP jest o wiele gorszy.

a no i lol'd @ Morde tank :D /ignore kkthxbb

Shadya napisał(a):
ma ktoś jakiś build dla tfa, co kupować najpierw, runki, masteries (oczywiście ad)

teraz chyba najlepiej robić go na hybrydę, bo AP > AD w early, AD > AP w late o ile masz jak się wyfarmić. Hybryda jest nawet OK przez całą grę
http://leaguecraft.com/strategies/guide ... epth.xhtml
http://leaguecraft.com/strategies/guide ... tion.xhtml

Tytuł:
PostNapisane: 2010-11-29 16:43:29 

peyo seale to mana regen czy mana per lvl ?

Trusted list:
BPmasterPL
MaRBLeR
MrSiureX

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 295  Następna strona