Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-05 06:31:29
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 12:53:56 

Pochwały: 60
przypomina mi się Iratus(old Enemy clan) który w ardream zaczynał jako pure dex...czyli szmaty z dexem i shardy+7 koleś wymiatał niemiłosiernie, szkoda że nie gra już, a i jak wbił 60tke to bodajże był pierwszym askiem co nosił shele+7 na patku :)

no ale nie wiem czy opcja na szmatki+8/9 byłaby dobra, chyba tylko z iron setem ;p

Xix napisał(a):
ciekawe jaki to assek drugiemu asskowi za 300 wyjedzie... chyba noobek w retalach albo jeszcze lepiej cleavy +5 a ty czapka dd i talia dd :D

jakiś czas temu biegałem askiem 57 lvl to potrafiłem ze 3-4 przytankować, przy iron secie, role+1, 2 fp+9 3 chityny+8 ;p ap chyba gdzieś 1500 było

co do earingów to SE+2/3 a drugi powiedzmy EME+0

Autor postu otrzymał pochwałę

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 14:18:01 

Pochwały: 7
lul a gdzie Ci fp +8 chodzi po 40mln ?
ostatni raz jak bylem na cw to niektorych partow za 130 nie mogles dostac
chityna +8 dla mnie to cudenko jest fp +9 moze dobre dla archera ale wogole ten topic zaczyna powoli smierdziec bo chcialem zapytac o wzrost hp czy defa a tu sie nagle zaczyna o konwersacja o armorze fp ktory mi nie dosc ze nie zwiekszy ap o mega liczbe i tylko oslabi budzet to jeszcze defa odbierze...
jestem sinek do cholery a nie archer ktory potrzebuje zabijac z daleka stojac kolo basy other nation
ja potrzebuje miec tego defa ktory pomoze mi sie minorowac a nie ubic kolesia zostanie 10% hp i drugi podleci i sciagnie na hita
wole sobie nie wiem jak dlugo uciekac ale przezyc a nie dawac free npy i ksuc bo z fp to ja moge najwyzej szybko/szybciej zabic i w koncu pasc a ja wole sobie pozyc
co do Waszych wypowiedzi to dla mnie-autora one wszystkie sa wazne chocby nie wiem jaka tresc byla

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 17:03:00 

Pochwały: 3
kocie tez swojego czasu biegalem full dex i byl to build gdzie musiales posiadac gg itemy bo ap mialem jak niektore 70+ lv i zawsze byl smiech jak zownowalem noobka z personalem :) old manes time hlip hlip

Nie wiem kolego jakie ceny na cw jesli +8 kosztuje 120mln to to jakas przesada bo jaki problem zrobic fp+7 i upowac na 8... dlatego do dcz HP>AP> jesli bijesz solo HP>DEF jesli w party. Jesli potrafisz wytankowac 3-4 sinow to nie jest problem uciekac zabic 1 i palic wroty dalej hp full i znow killujesz i run... jakos potem sie tym co gonia ciebie odechciewa tylko musisz wytankowac...

-po co sie pytasz jak wiesz ze fp+9 lepsze dla archera itp... bo taka prawda ze to gowno prawda.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 17:22:27 

Pochwały: 20
veritas2309 napisał(a):
kocie tez swojego czasu biegalem full dex i byl to build gdzie musiales posiadac gg itemy bo ap mialem jak niektore 70+ lv i zawsze byl smiech jak zownowalem noobka z personalem :) old manes time hlip hlip

Nie wiem kolego jakie ceny na cw jesli +8 kosztuje 120mln to to jakas przesada bo jaki problem zrobic fp+7 i upowac na 8... dlatego do dcz HP>AP> jesli bijesz solo HP>DEF jesli w party. Jesli potrafisz wytankowac 3-4 sinow to nie jest problem uciekac zabic 1 i palic wroty dalej hp full i znow killujesz i run... jakos potem sie tym co gonia ciebie odechciewa tylko musisz wytankowac...

-po co sie pytasz jak wiesz ze fp+9 lepsze dla archera itp... bo taka prawda ze to gowno prawda.

A na końcu bajki co było ?

no0bek z personalem 7x ma ardream chara w FPkach na hita albo 2 roftl ... ownujesz ludzi a.f.k ?

Kwestia defa i hp zależy od stylu gry, ale wszystko ma się tak, że na to samo wychodzi - stawiasz na hp to bardziej po dupie dmg dostajesz, stawiasz na defa to masz mniej hp i mniej dmg obrywasz.

To samo AP zależy od stylu gry - możesz stawiać na max ap i ludzi ściągać ze spikiem za ~50% hp, możesz mieć mniejsze ap i bardziej tankować - tu i tu nie ma różnicy, bo w 1 przypadku zabijesz duzo szybciej a tym samym nie tankujesz długo lol, 2 przypadek wolniej bijesz i dluzej sie mozesz trzymac...
Może także biegać z Dread Shieldem i 1 daggerem oraz talią na DD to będzie tankował całe party sinów :<

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 17:50:53 

w to co veri pisze to moge uwierzyć bo to jedyny polak na patosie co lata(latał) full set chityn+9 i dual shardy+9 z full unikami+3 na dexa.

Taka prawda jak masz jakąś ilość HP to nawet bez bufa możesz ownować, ja na Astralu nieraz potrafie całą wojne solo latać bez bufa(nie stać mnie na sc xD) i na drugi dzień jestem na tablicy w kilach 1s place(ostatnio 35 kili), albo wardera ubitego mam

Cytuj:
Może także biegać z Dread Shieldem i 1 daggerem oraz talią na DD to będzie tankował całe party sinów
nie śmiej sie Mikol(też polak) na patosie latał jako 83 asek z dreadem xD i odziwo kosił a i wytankować w cholere mógł xD

a ja gdybym miał dużą ilość kasy to bym stawiał na iron seta, a reszta dexowa xd typu dual SE+2/3 i elf ring+2/3 albo role+1

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 18:25:23 

Some1 napisał(a):
Może także biegać z Dread Shieldem

po co mi dread ? skoro mam kupic full seta fp +9 do tego wlozyc sobie do offhanda chd +8 wedlug kolegi veritasa to niby czemu mam nie kupic cs ? przeciez to zadna duza roznica cenowa prawie taka sama jak jest miedzy 30gb za calego asska a 50 za samego arma
i chd +8 i full set fp +9.. baaa nawet +10 miesci sie w 30 gb ktore napisalem na poczatku tematu .....
ja sie pytalem o rade jak zmiescic sie w 30gb z asskiem w miare albo chociaz jak go troche poprawic albo jak wykorzystac madrze lase a nie jak byc pr0 w ardream z itemami +8/9
wtedy to i SininS by mi zazdroscil niektorych itemow ktore sie cudnie zmiescily w 30gb
jeszcze cleaver +9/shard +8 to owszem jakos sie uzbiera
ale jak ktos mi wyjezdza z chd +8 ktore kosztuje na +7 8gb to pewnie +8 to ok nie przesadzajmy za bardzo ale ok 40
a gdzie jest reszta ? gdzie 1st dagger ?
moze tam wloze sharda r11 bo to np no nie hehehehehe

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 18:34:10 

wiesz niektórzy w tej grze(like me) nie myślą o średnim secie, tylko każdą pokolei rzecz budują na +2/3 czy tam inne rzeczy,

fakt 30GB(teraz potrzebujemy na aska by najtańszą rzecz podnieść wydać właśnie 30GB bo reszta juz dużo droższa) to nie duzo zwłaszcza na chore ceny cw, ale może zainwestować, reselować te GB i podwoić/potroić ? jak ktoś zna rynek dobrze to można 2-3GB dziennie wyciągnąć i nie ważne jakie są ceny, bo np shard+1 stoi za 20M a ty na buyingu pod generatorem kupisz za 15 i reselniesz, a z taką kupą kasy możesz kupić na resel kilka takich rzeczy.

Wiem zszedłem z tematu, ale jak już ma być asek to jakiś porządny...chyba że nie zamierzasz długo grać tam to nie ma sie co bawić

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 18:55:00 

i tak solo duzo nie zrobie chocby nie wiem jakie to itemy nie byly
to ma mi tylko pomoc
wystarczy miec dobra ekipe i mozna ubijac z noob itemkami
ale zdobyc klan to trzeba udowodnic jak sie gra i z czym sie gra
solo to padaja najlepsi bo mysla ze sa super i ubija 8 osob naraz
a ja chce byc takim srednim sinkiem nie wyrozniajacym sie jakos szczegolnie tylko biegajacym sobie po ardream od czasu do czasu ubijajacym kogos czasem na bosika mozna natrafic
ale dla mnie non prema 3gb dziennie to jest rzecz nie mozliwa do zrealizowania bo czasem i server full i inne duperele
zreszta walic ko ta gra byla fajna jakis czas temu
a mnie znudzilo stanie na merchu od poczatku cw
chcialem troche popkowac ale i tak ehmmm nie jest tak fajnie jak mogloby sie wydawac 6 miechow temu
i tak juz kupa ludu z kow.pl nie gra w ko jedynie pomaga odpisujac a druga polowa ciagle sie meczy z tym nalogiem
gram na cw od 1,3r i jakos rok temu nie pomyslalem o tym ze wogole bede tak dlugo gral
no ale z jeden strony czego tu zalowac ? niczego oprocz straconego czasu

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 22:22:37 

Cat^ napisał(a):
Taka prawda jak masz jakąś ilość HP to nawet bez bufa możesz ownować, ja na Astralu nieraz potrafie całą wojne solo latać bez bufa(nie stać mnie na sc ) i na drugi dzień jestem na tablicy w kilach 1s place(ostatnio 35 kili), albo wardera ubitego mam

Cytat:
Może także biegać z Dread Shieldem i 1 daggerem oraz talią na DD to będzie tankował całe party sinów
nie śmiej sie Mikol(też polak) na patosie latał jako 83 asek z dreadem i odziwo kosił a i wytankować w cholere mógł

a ja gdybym miał dużą ilość kasy to bym stawiał na iron seta, a reszta dexowa xd typu dual SE+2/3 i elf ring+2/3 albo role+1

ta, wiem - ja na asku wolałem zawsze mieć hp - na 63lvlu miałem około 2.5k unbuffed - prawie wszystko questowe... i rade spokojnie dawałem - a jak miałem buffy to naprawdę ciężko było mnie zbić - hp to podstawa - tą samą teorię wnioskuje w grze int prichem , który musi mieć jak najwięcej hp.

A co do DS to się nie śmieje, bo też spróbowałem tego - co prawda gdybym miał cleva+9 i jakies dobre jewels to myślę, że nieźle by sie cielo.

Xix napisał(a):
zreszta walic ko ta gra byla fajna jakis czas temu
a mnie znudzilo stanie na merchu od poczatku cw
chcialem troche popkowac ale i tak ehmmm nie jest tak fajnie jak mogloby sie wydawac 6 miechow temu

+1 ...
c-w i merchowanie to męczarnia, jeśli chodzi o resell - ta gra faktycznie była fajna, realia są takie, że aby być dobrym trzeba mieć kompa wlaczonego 24/7 - chocby z powodu zarabiania kasy, które jest niezbędne, bo pełno osób woli np kupić GB od k0xperow i robic gg gear :/

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-14 23:53:46 

Pochwały: 21
realia teraźniejszego usko. nie ma co się dziwić.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-15 08:06:52 

albo ty kolego masz problemy z glowa albo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem... przejrzyj sobie to co napisalem na poczatku nie kazalem ci mieć od razu fp+9 chd+8 itp itd tylko od samego poczatku pisalem ci jakie itemy na jakie zamieniać... wiec dla mnie to byla rada bo nie kazdy ma uber stuf tez zaczynalem od qest ringow i innego shitu i rade dawalemn...

Realja sa takie ze do ardream zawsze HP!!!! Jesli biegasz 69 badz 83 to zawsze def... bo wiecej wytankujesz a w dcz potrzebne jest hp bo roznica w ap nie jest taka jak przy 83 charach ze jeden ma 3.5k a inny 2.4

taka prawda ze w dcz 2 ogarnietych sinow wytnie 8 osobowe party z 2 priestami... i nie trzeba biegac w 8ppl party bo to nudne...

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-15 12:53:52 

veritas2309 napisał(a):
albo ty kolego masz problemy z glowa albo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem... przejrzyj sobie to co napisalem na poczatku nie kazalem ci mieć od razu fp+9 chd+8 itp itd tylko od samego poczatku pisalem ci jakie itemy na jakie zamieniać... wiec dla mnie to byla rada bo nie kazdy ma uber stuf tez zaczynalem od qest ringow i innego shitu i rade dawalemn...

Realja sa takie ze do ardream zawsze HP!!!! Jesli biegasz 69 badz 83 to zawsze def... bo wiecej wytankujesz a w dcz potrzebne jest hp bo roznica w ap nie jest taka jak przy 83 charach ze jeden ma 3.5k a inny 2.4

taka prawda ze w dcz 2 ogarnietych sinow wytnie 8 osobowe party z 2 priestami... i nie trzeba biegac w 8ppl party bo to nudne...

Deff i hp liczy się tak samo niezależnie od lvl - czy to 59 69 83 ... Bo w ard jak zaczniesz biegać w szmtach g1 +10 z hp dużo ci to nie da gdyz beda cie spikowac po ~2k lol, poza tym 5 i 10 master zmniejszaja obrazenia także w ard na defa pasuje patrzec bo nie ma mastera -.-

2 ogarnietych sinow wytnie nieogarniete party ... bo priestowi mogą possać, warkowi też, sinek ucieknie+ ma heala pricha, a ewentualny mag ma na dupie 2 priestów >< Jedynie BPka moze 2 sinkow zciagnac...

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-15 13:08:20 

some1 juz pisałem jakbyś miał iron seta to pure dexem(szmaty) można latać ;p ale to jak kto woli...no ale ja tu też mówie właśnie o uber stuffie...a jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-15 13:14:09 

Pochwały: 9
Some1 napisał(a):
Deff i hp liczy się tak samo niezależnie od lvl - czy to 59 69 83 ... Bo w ard jak zaczniesz biegać w szmtach g1 +10 z hp dużo ci to nie da gdyz beda cie spikowac po ~2k lol, poza tym 5 i 10 master zmniejszaja obrazenia także w ard na defa pasuje patrzec bo nie ma mastera -.-

2 ogarnietych sinow wytnie nieogarniete party ... bo priestowi mogą possać, warkowi też, sinek ucieknie+ ma heala pricha, a ewentualny mag ma na dupie 2 priestów >< Jedynie BPka moze 2 sinkow zciagnac...

W ardream liczy się hp i ap tylko def się zostawia na koniec i bez przesady nikt nie będzie biegal w szmatach czy platach(chyba ze arch w +9) ja używałem fp8 bardzo długi czas i było nieźle.
Jak party niema db to 2 osoby dobrze zgrane mogą je pojechać , grałem w ardream rok i wiem co pisze bo zdarzały się takie akcje ze ja + sin i jechaliśmy party gdzie dopiero jak db wołali trzeba było wiać ( choć niezawsze bo jak db był słaby cure i zabawa od początku )A co do hp grałem z qmplem który wolał nosić ep żeby mieć wiecej hp oraz mana i bez żadnych uber pro itów potrafił przytankować 3-4 osoby zabic jedną dwie odbiec wyminorować się i dalej ich kosić, ale miał dobre combo i potrafił grać.
Kolejną sprawą skoro veritas2309 gra tyle czasu w ardream i wcześniej grał dużo sinami to chyba byłoby warto posłuchać jego uwag. Tyle z mojej strony.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-09-15 13:48:48 

na manesie mialem caly set plate+9 clevery+9 dual role+1 i iron set i papierowa czapke +7/dd i wierz mi biegali z lepszymi itamami 2 zgranych sinow minorujac siebie na wzajem zjezdzalo ogarniete party na tsie jesli goni cie 5-6 sinow zazwyczaj mag cie nie siega i priest a zanim dobiegna to po ptakach bo 2 sinow juz lerzy... a wtedy robi sie zabawa wpadasz w maga low skilami priest mysli ze bedzie atak w niego i zmiana na pricha wtedy mag tylko moze town... warrek w dcz to pomylka z glavem+9 2300 ap pizgalem co lepszych sinow po 400-450...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona