Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-14 22:12:11
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 22:40:47 

Pochwały: 7
no to moje 3 grosze teraz, temat hitlera pomine bo juz chyba na SB powiedzialem wsio na ten temat co mialem do powiedzenie

co do reszty:
geje - ok do momentu az nie zaczna manifestowac jacy to oni nie sa itp. wtedy w morde lac
lezbijki - ok nawet czasem fajnie, ale na dluzsza mete lippa jak zaczna manifestowac to tez j.w.
kolorowi - ogolnie rybka mnie to, nikt nie wybiera koloru skory, do momentu az nie zaczna rzucac argumentami typu ; dyskryminujesz mnie bo jestem czarny. w tym momencie w morde i spadaj
zydzi - nie znosze ich bo zawsze jak cos jest na rzeczy to ty antysemito itd. wtedy w morde ogolnie podchodze do nich bardzo sceptycznie no ale nie mialbym nic przeciw zydowi jakby sie zachowywal normalnie /tzn wywalil ze slownika slowa dyskryminacja antysemita itp bo za to z miejsca w morde/
inne narodowosci typu turki rumuny itp - skad jestes wisi mi to do momentu az mi zajdziesz za skore, wtedy zostaniesz potraktowany jak kazdy inny ktory by mi zalazl za skore, w morde
co do emigrantow - albo przyjezdzasz i zachowujesz sie jak gosc w moim kraju albo sie z nim utozsamiasz i czujesz sie polakiem, ale sprobuj wbic w buciorach i cos zmieniac na wlasne widzimisie, kupuj bilet powrotny i w morde na dowidzenia

to 'lac w morde' nie traktujcie doslownie, metafora taka ;)
oto moje poglady, toleruje cos do pewnego momentu, masz jakies tam zboczenia, twoja sprawa rob to tak zeby innym to nie przeszkadzalo, bedzie ok, nie? no to mamy problem

uwazam ze jest to w miare ok wzgledem innych, dla siebie chce jak najlepiej wiec nie mam zamiaru ustepowac pola zeby to innym zylo sie latwiej, ale jesli moge ustapic tak zeby innym zylo sie lepiej a ja na tym nie strace to czemu nie

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 22:52:39 

Pochwały: 20
ja tez jak powyzej napisane ...

niech kazdy bedzie kim chce, tylko to ma byc z okreslonymi zasadami moralnymi itp

jak widze 2 gejow sciskujacych sie to nie moge byc obojetny, poprostu mam ochote ich sprac, bo toco robia jest chore i pozbawione normalnosci, bo Bog stworzyl do tego kobiete i mezczyzne lolz
jak spotkam naziste to tez nic nie mam do niego, lecz jak zacznie nawalc te swoje przekonania o nierownosciach ludzi itp no lepiej niech wyjdzie bo dobrze sie nie skonczy...

a najbardziej wkur... jest to :
- powiesz do kogos,np w jakiejs pracy wypad bialasie - to ok, powiesz wypad czarnuch, zydzie itp to cie zwolnia LOL

tolerancja( w zakresie przyjętym przez ogół społeczeńtwa, nie godzęcym w wartości i dume człowieka xD ) TAK ............ nadwrażliwość NIE :]

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 23:05:41 

aha i jeszcze wciskanie mi czyichs pogladow religijnych doprowadza mnie do szalu, religia w szkole to dla mnie zgroza, w liceum mialem ksiedza ktory to szanowal, zamiast pierdolic nam o wyzszosci katolicyzmu puszczal nam np filmy tematyczne
/ksiadz z wirusem hiv/o narkomanach/o ateiscie/nawet egzorcyste puscil i inne filmy ktore ogladnalem z przyjemnoscia
niby w kazdym bylo cos o kosciele ale jakos nie mialem nic przeciwko

ogolnie ksieciu byl spoko nie unikal trudnych pytan, podyskutowalo z nim na kazdy temat

z drugiej strony
najbardziej mnie wkurwiaja polacy katolicy, masz wolny wybor pod wzgledem religii pod warunkiem ze wybieresz kosciol katolicki , szlag-mnie-trafia

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-27 23:36:01 

Pochwały: 74
Mary, Hitler tez zabijal Niemcow, tak jak i Stalin zabijal Rosjan. Tyle tylko ze hitler zabijal swoich wrogow, ludzi, ktorzy mogli mu zaszkodzic, oraz "podludzi"- homoseksualistow, ludzi chorych psychicznie, nieuleczalnie chorych, bezdomnych itd. Za to Stalin swoim terrorem uderzal na slepo, kazdy za wszystko mogl zostac zamordowany lub zeslany... Co do calego tego nazizmu to najbardziej mi szkoda Nietzschego, ze jego filozofie podciagnieto pod nazizm wlasnie, choc tak naprawde byla calkowitym jego zaprzeczeniem...

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 01:03:31 

Pochwały: 10
Łysy napisał(a):
no to moje 3 grosze teraz, temat hitlera pomine bo juz chyba na SB powiedzialem wsio na ten temat co mialem do powiedzenie

co do reszty:
geje - ok do momentu az nie zaczna manifestowac jacy to oni nie sa itp. wtedy w morde lac
lezbijki - ok nawet czasem fajnie, ale na dluzsza mete lippa jak zaczna manifestowac to tez j.w.
kolorowi - ogolnie rybka mnie to, nikt nie wybiera koloru skory, do momentu az nie zaczna rzucac argumentami typu ; dyskryminujesz mnie bo jestem czarny. w tym momencie w morde i spadaj
zydzi - nie znosze ich bo zawsze jak cos jest na rzeczy to ty antysemito itd. wtedy w morde ogolnie podchodze do nich bardzo sceptycznie no ale nie mialbym nic przeciw zydowi jakby sie zachowywal normalnie /tzn wywalil ze slownika slowa dyskryminacja antysemita itp bo za to z miejsca w morde/
inne narodowosci typu turki rumuny itp - skad jestes wisi mi to do momentu az mi zajdziesz za skore, wtedy zostaniesz potraktowany jak kazdy inny ktory by mi zalazl za skore, w morde
co do emigrantow - albo przyjezdzasz i zachowujesz sie jak gosc w moim kraju albo sie z nim utozsamiasz i czujesz sie polakiem, ale sprobuj wbic w buciorach i cos zmieniac na wlasne widzimisie, kupuj bilet powrotny i w morde na dowidzenia

to 'lac w morde' nie traktujcie doslownie, metafora taka ;)
oto moje poglady, toleruje cos do pewnego momentu, masz jakies tam zboczenia, twoja sprawa rob to tak zeby innym to nie przeszkadzalo, bedzie ok, nie? no to mamy problem

uwazam ze jest to w miare ok wzgledem innych, dla siebie chce jak najlepiej wiec nie mam zamiaru ustepowac pola zeby to innym zylo sie latwiej, ale jesli moge ustapic tak zeby innym zylo sie lepiej a ja na tym nie strace to czemu nie

co do tych gejów i lezbijek - sędze tak samo + to że sę spoko dopóki sie nie będę dobierali do ciebie/innych

osobiście to znam pare gejów - spoko faceci, chyba tylko mochery i dresy coś do nich maję.

CrazyMary napisał(a):
(np VW Garbus zostal stworzony na zlecenie hitlera jako samochod dla mas)

ogólnie to VW znaczy auto dla mas czy coś w tym stylu ;)

A co do żydów - mam odnośnie nich wrażenie że oni myślę troche jak niemcy kiedyś -
jak to ktoś wczesniej wspomniał - wybrani przez boga więc my > wy.
dojczland iber alles?

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 03:32:32 

Pochwały: 2
Elaviart napisał(a):
kronos nie zrozumiałeś mnie, według ciebie mędra decyzja zawsze będzie dobra? ale dobra dla kogo, ogólnie, dla ludzi czy dla nas? Popełnienie samobójstwa oszczędzajęc życie 100 ludzi (to przykład, nie aluzja) jest na przykład dobrę decyzję, ale czy mędrę?

Widzisz pojęcia takie jak "zło" czy "dobro" sa moim zdaniem pojeciami miedzy którymi widzimy różnicę ale nie potrafimy ani jednego ani drugiego zdefiniować.Wszystko jest względne tak ja dobro czy też "mędrosć"

Zabicie sie dla 100 osób jest dobrem i mędrę decyzję ale tylko w przypadku tak jak pisał wyżej wymieniony Nietsche kiedy tych stu ludzi stanowi wiekszę wartosć dla ogółu niż my.
Czyli np w przypadku gdy jesteś złowiekiem posiadajęcym wiedze na temat lekarstwa na AIDS(uratujesz miliony a to więcej niz 100) czy ogólno pojęty debilizm(uratujesz pół świata w tym połowe USA czyli to wiecej niż 100).

Kurde wreście można na tym forum o czymś ciekawym pogadać a nie tam jakieś wyższości HB+8 nad "członek wie czym".Za dwie godziny mam pociag ,jade na zasłużone wakacje po maturach wiec nie będe w stanie sie "kłócić " do soboty ,założył bym sie o browar ze jak wróce ten temat będze we flame:)

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 05:04:15 

Pochwały: 14
kronosx napisał(a):
"zło" czy "dobro"

Odroznianie dobra i zla to chyba zalezy od wychowania jak jest sie malym.
r0man napisał(a):
co do tych gejów i lezbijek - sędze tak samo + to że sę spoko dopóki sie nie będę dobierali do ciebie/innych

kieyds bylem we wloszech na wakacjach, i 1/5 facetow z miasta w ktorym byslimy to geje, nawet nasz ratownik na plazy nim byl. Dziwni ludzie, czuje do nich obrzydzenie bo jak mozna drugiego faceta popychac. Ino jak sie nie zachowuje zjebanie to ok. Lesbijki tak. Feministki nie =) Ale prawa rodzidzielskiego dla gejow i lesbijek to przesada ;|
ps. Milych wakacji.

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 09:02:35 

r0man napisał(a):

wiesz no lezbijki moglyby sie dobierac, jakos bardzo bym sie nie bronil :D 2+1 brzmi ciekawie

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 09:12:44 

Pochwały: 60
Hmm to wtedy sę Bi ;) też nie mam nic przeciwko(moja pierwsza była...ale pomińmy to xD)
Dla niektórych może tam normalne że dziewczyna całuje dziewczyne, ale jak facet faceta to już nie, tak jak dla dziewczyn normalne to drugie a to pierwsze nie ;) Powiem wam, że też przesadę dla mnie jest jak normalna para sie liże w tramwaju czy autobusie to też jest takie zdeka nie na miejscu, być oględanym przez tłum....

Hmm co do hitlera i mordu, to można porównać z rzeczywistościę, np irak, Afganistan, ostatnia akcja z naszymi wojskowymi, gdzie wyższa władza kazała im ostrzelać wioskę, bo był to rozkaz i musieli to wykonać, dla nas to powiedzmy normalne, ale dla tych ludzi co tam mieszkaję to tak jakby porównać napaść hitlera na Polskę, z tym że tam byli teroryści, więc wojska NATO i USA sa jako tako usprawiedliwione, chociaż do dzisiaj jest teza ze ci drudzy chcieli pola naftowe(czy czegoś tam) przejęć w Iraku.

Co do religii to tak można wierzyć, no ale bez przesady, modlić się do radia...Ja jestem wierzęcy-niepraktykujęcy gdzie przez ciotki moherowe jestem potępiany xD

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 10:39:24 

Pochwały: 2
Some1 napisał(a):
niech kazdy bedzie kim chce, tylko to ma byc z okreslonymi zasadami moralnymi itp

jak widze 2 gejow sciskujacych sie to nie moge byc obojetny, poprostu mam ochote ich sprac, bo toco robia jest chore i pozbawione normalnosci, bo Bog stworzyl do tego kobiete i mezczyzne lolz

ktos tu chyba sam sobie zaprzecza :D hahaha ... sciskanie sie chlopaka i laski podchodzi pod okreslone zasady moralne, a dwoch kolesi juz nie ? :P
tez jak widze faceta calujacego faceta .. to mi ... hmmm .. niedobrze ... no ale nie poszedlbym go prac, bo on chce byc taki wiec to jest jego wybor i ...

Cat^ napisał(a):
mm co do hitlera i mordu, to można porównać z rzeczywistościę, np irak, Afganistan, ostatnia akcja z naszymi wojskowymi, gdzie wyższa władza kazała im ostrzelać wioskę, bo był to rozkaz i musieli to wykonać, dla nas to powiedzmy normalne, ale dla tych ludzi co tam mieszkaję to tak jakby porównać napaść hitlera na Polskę, z tym że tam byli teroryści, więc wojska NATO i USA sa jako tako usprawiedliwione, chociaż do dzisiaj jest teza ze ci drudzy chcieli pola naftowe(czy czegoś tam) przejęć w Iraku.

hahhahah ... przeciez to oczywiste, ze chodzilo o rope :D byla w iraku przed inwazja ekipa komisarzy (czy jak ich tam zwali) i oni nie znalezli ani jednego sladu na istnienie broni chemicznej/biologicznej przez ktora to wlasnie US of A zrobilo inwazje ... i z tego co wiem, to jak juz usa, uk, polska i inni okupuja ich kraj to tez nikt niczego nie znalazl ...

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 14:54:11 

Pochwały: 4
Cytuj:
Dla niektórych może tam normalne że dziewczyna całuje dziewczyne, ale jak facet faceta to już nie, tak jak dla dziewczyn normalne to drugie a to pierwsze nie ;)

No co ty Cat gadasz, popytaj lasek czy dla nich normalne jest jak facet na przywitanie całuje faceta, żadnej się to nie spodoba. A dziewczyna dziewczynę, albo facet koleżankę? Zwykłe przywitanie. Nawet jak dwie laski się liżę na imprezach, to też nie jest nic strasznego, wręcz norma ;p Po prostu faceci inaczej sobie okazuję szacunek - uścisk dłoni, a przyjaciółki buziak w policzek. A teraz spróbuj przyjść do szkoły i najlepszego kumpla w policzek cmoknęć, gwarantuje, że żadna panna nie będzie tego uważała za normalne xD

Ogólnie homoseksualiści to zjebani hipokryci, chcę być uważani za normalnych i tak dalej to po cholerę robię jakieś marsze tolerancji. To jest normalne, że co roku masa gejów i lesbijek chce się pokazać na ulicy? Niech się zachowuję normalnie, jak zobaczę dwóch facetów idęcych za rękę to fakt, trochę się skrzywię, ale nie zacznę ich napierdalać...

Cytuj:
Zabicie sie dla 100 osób jest dobrem i mędrę decyzję ale tylko w przypadku tak jak pisał wyżej wymieniony Nietsche kiedy tych stu ludzi stanowi wiekszę wartosć dla ogółu niż my.

Nie uważam się za jakęś część ogółu, która ma jakiekolwiek powody poświęcać się dla innych jednostek, które znaczę tylko tyle, że sę częścię społeczeństwa. Mam w dupie taki system, dla mnie taka decyzja jest głupia i niepoważna, że ktoś nie szanuje własnego życia. Nigdy bym nie dał się zabić za Polaków, których nie znam, których mijam na ulicy i nic dla mnie nie znaczę. Nawet jakby jeden miał wymyślić lekarstwo na Aids. I tu jest właśnie ta względność "mędrości", dla mnie ty ze swoję decyzję nie będziesz mędry, dla ciebie ja ze swoję. Więc ciężko tutaj oceniać czy Hitler był mędry czy nie, skoro tyle punktów widzenia ile ludzi.

Co do Afganistanu, to akurat dobrze, że wyjebali talibów stamtęd, nawet jeśli chodziło o ropę, nienawidzę religijnych fanatyków, którzy próbuję narzucać komukolwiek własnę religię, bo nie potrafię pogodzić się z tym, że nie maję dla czego żyć i to wszystko bujda, która tylko hamuje rozwój, bo to, a to jest zabronione przez kościół. Jakbyśmy nie byli państwem katolickim byłoby dużo lepiej, ludzie omamieni tym całym gównem w kościołach potem uczę dzieciaki, że ktoś kto je bardzo kocha nakazuje im żyć według szczegółowych zasad inaczej z miłości nici.

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 17:56:16 

Dekalog sam w sobie glupi nie jest, i nawet nie wierzacy moga z niego korzystac (poza pierwszymi przykazaniami). Ale to o szacunku do innych ludzi, uczciwosci itd sa jak najbardziej uniwersalne. Wracajac jeszcze do Hitlera. Jedno trzeba mu przyznac, ze mial wizje. Radykalna i okrutna, ale kto wie czy nie bylaby skuteczna. To co teraz napisze moze byc mocno skrytykowane, ale wedlug mnie postep technologiczny i medycyny tak naprawde oslabia spoleczenstwo. Kiedys wczesniak by nie przezyl, dzis ratuja go rozne sprzety, a on zazwyczaj ma mase ulomnisci, ktore potem przekazuje swojemu potomstwu, tworzac jeszcze bardziej ulomne spoleczenstwo. To samo ze wszystkimi problemami w szkole. Nawet pare lat temu, zeby zdobyc informacje, trzeba bylo isc do biblioteki, albo chociaz sprawdzic w encyklopedii. W trakcie szukania informacji wiele sie zapamietywalo, tzreba bylo to wszystko sebrac, przeanalizowac itp itd. A dzis ? google + wikipedia i referat gotowy. Przez wygodny tryb zycia, gdzie wszystko jest podane na tacy ludzie zatracili wiele ze swoich umiejetnosci, nie rozwijaja sie, a nawet wrecz przeciwnie... Sami sobie hodujemy ulomne spoleczenstwo niedorobow...

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 18:04:40 

Pochwały: 127
Łysy napisał(a):
w liceum mialem ksiedza ktory to szanowal, zamiast pierdolic nam o wyzszosci katolicyzmu puszczal nam np filmy tematyczne
/ksiadz z wirusem hiv/o narkomanach/o ateiscie/nawet egzorcyste puscil i inne filmy ktore ogladnalem z przyjemnoscia
niby w kazdym bylo cos o kosciele ale jakos nie mialem nic przeciwko

hmm... my z księdzem aktualnie oględamy co tylko przyniesie (ostatnio Straszny Film xD) i jest ok... też nie lubię jak mi ktoś wmawia w co mam wierzyć, czy coś, a religia wliczana do średniej to już w ogóle dla mnie śmiech na sali oO Jak można czyjęś religię oceniać? :o imho to rzecz osobista... ja np. wierzę że jest Bóg, niebo, piekło itd, ale nie uznaję "władzy" księży....

do gejów czy lesb nic nie mam, dopóki do tego nie wcięgaję innych (no chyba że ktoś chce xD) mogę się mlaskać obok mnie, szczerze mnie to jebie, byleby żaden nie podchodził do mnie i zarywał czy coś :o niech se tam wsadzaję pały w dupy, byleby jakichś dzieciaków nie zaczepiali albo coś....

żydzów, czarnych, żółtych, zielonych, różowych i innych też traktuję jak normalnego człowieka...

Na temat Hitleta... mędry i inteligentny człowiek, ale nie popieram tego co zrobił... W ogóle nie powinno być tak, że 1 człowiek rzędzi tak dużę ilościę ludzi/krajów... Napoleon też był mędry, ale jak dla mnie to też przesadził, bo jak człowiek podbił kilka krajów to mu już palma odbiła i chciał coraz więcej (prawie jak narkoman :P)

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 18:06:58 

Pochwały: 14
Majowie ludzi z downem i innymi ulomnoscami, sepraowli od spoleczenistwa normalnego. Tzw. bylo spoleczenstwo ulow i normlanych ludzi. Popieram tutaj zwierzaka, ale nie do konca, postep medycny przyczyania sie rowniez na dobre. Naprzyklad oparcje powypadkowe. A swoja droga kazdy ma prawo do zycia, ja chyba ulomny nie jestem a jak bylem maly to mialem zapalnie pol i bylem w szpitalu i oglnie medycna uratowala mi zycie+ urodzilem sie 3 tygodnie za wczesnie (prawie miesiac) ale ulomny chyba nie jestem =x

Tytuł:
PostNapisane: 2008-05-28 18:13:08 

Nie do konca o to mi chodzilo zeby nie ratowac zycia wogole :) ale czasem podtrzymuje sie przy zyciu (chociaz ciezko to nawet zyciem nazwac) dzieci, ktore nie powinny zyc... Wodoglowia, wady genetyczne, niewydolnosc organow... Nie przeszlyby naturalnej selekcji, najprawdopodobniej umarlyby kilka dni po porodzie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona