Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-19 16:38:05
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-02 00:02:50 

Pochwały: 14
scar napisał(a):
polsce nie mozna byc polakiem z olejem w glowie, zyjacym na poziomie ?

oczywscie ze mozna.
Podam przyklad, moi rodzice, Mama -> Stomatlog, Tata-> Chirurg, Moja mama nie mogla pracowac w Sz-cz bo jej nie dawali konkratku jezdizla po 100km 4 razy w tygodniu, i jeden dzien w Sz-cz wracala przez osatnie 3 lata w poslce zawsze po 21 a wyjedzala ze mna o 7:10, tak sie sklada ze nie wychodzila na za duzy +, caly sprzet wsyztko trza bylo samu oplalic. Moj tata, w szpitalu codzien do 18, +4 razy w miechu dyzor 9caly dzien i noc w pracy)+wyklady na akademi i przychodzinia dwa razy w tygodniu, wszytko fajnie ale znow, przesz ostanie dwa lata nie byl w ogole pewnien swojej pracy, dyrektora szpitala laske mu robila ze mogl pracowac. W sumie zadko starych widzalem nigdy ich w domu nie bylo zapierdalili ostro. Jak byli mlodzi no co medycna nie byla prostymi studaimi, a zeby sie dostac tez trza bylo swoje umiec. Teraz pracuja w anglii, w kacu lata nauki oplacily sie, moja mam rocznie zarabia 2x tyle w funtach niz to co w pln w polsce. Pracuje pon-piatek do 16-17 moj ojciec to samo, wie ze ma prace nie stresuje sie, za tyle samo w funtach co w zl, albo i wiecej. Zeby w polsce sie dorobic takeigo jakiego zycia, trza naprwade zapierdalac w porownianiu do angli.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-02 00:23:36 

Pochwały: 5
to tez zalerzy od zawodu, pracodawcy i szczescia niestety, jak juz mowilem moj mujek po studiach inz jest dyrektorem w firmie produkujacej maszyny do fabryk wiec niezly interes jakis czas temu mieli glownego dyrektora, ktory robil pod siebie firma wpadala w dlugi i mogli wszyscy stracic prace wpadl nowy dyrektor i wszystko poprzestawial wyjebal ludzi co byli tam tylko dzieki uklada i teraz firma jest chyba najwieksza w polsce. Tak samo PKS dyrektor PKSu chcial doprowadzic na skraj bankructwa firme a potem wykupic za grosze :S Nie mowie, ze w angli zarobki za zle ta sa dobre jeszcze jak patrze na mojej siostry 5 lat studiow do tego kursy i mianowany stopien czy jak to sie zwie teraz podyplomowe maja prawie 2x etat i niecaly tysiac haha ich uczen po szkole np: z tech kucharz zarabia wiecej a nie musial wladowac tyle czasu, pieniedzy, wysilku i nerwow w to. Ale my nie dyskutujemy o poziomie zycia tylko o szkolnictwie a pl i ang. W polsce nie jest idealnie i daleko do dobrych zarobkow ale tez mnie np wqrwiaja pielengniarki co nie koncza studiow i chca zarabiac na wstepie 3tysiace nosz qrwa moga tyle rzadac jesli inni beda 4tys min po studiach zarabiac racja nie jest to latwa ich praca ale czy nauczyciel ma latwiej idze rano do pracy wraca wieczorem musi sie przygotowac na jutro do pracy do tego sprawdzic prace z kilku klas powiedzmy 3 klasy po 30 osob to mamy 90 prac :O Ale znowu sie rozpisalem taki juz mam charakter, mowie w naszym szkolnictwie pierwsze co bym zmienil to to, ze nauczyciela sie broni a nie biedne dzieciaczki siostra w chamskiej klasie zrobila kare ucznia za odzywki itp.. nic specjalnego karktowki itp.. poszli do dyrektorki a tu zaraz siostra na dywanik i nie mozemy dokuczac biednym dzieciaczka moim zdaniem owa dyr to chora kobieta, inna byla akcja przed 3 lat uczen poszed do odpowiedzi nie odpowiedzial na zadne pytanie i dostal oczywiscie ndst jego reakcja byla ty jebana qrwo dorwe cie i zajebie, poszedla do dyra a ten (wtedy byl jeszcze koles), ze nic mu nie moga zrobic. A jak by taki nauczyciel sila chcial wyprosic takiego ucznia z klasy to by bylo, ze pobil go i zostaje dozywotnie zawieszony w prawie do wykonywania zawodu czyli lata studiow i wszystkiego poszly sie jebac. Straszny offtop znowu wale eh kiedys mnie tengel zbanuje za to a wczesniej uly za brak kropek :P

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-02 00:31:47 

Pochwały: 14
No scar jak zalezy od szczescia to po co sie uczyc? zeby zapierdalac jak glupi za tysiac zlotych?no sorry ale pielganarki zarabaija 900zl a nie 3tysciace.... Moi strzy mieli 5 lat studoow+ specjalzicjie pierwszego i drugiego stopnia no czyli kolejne rok-2 lata w plecy(z zycia) ^^ Ze nauczyciele malo zarabiaja, niewiem u mnie w gimazjum najgorsza bbryke mial dyrektor ^_^ inni nauczyciele to takei auta ze lol...

[ Dodano: 2007-11-01, 23:33 ]
w sumie co ja tu pierodle o moich starcyh, ty o siostrach. Jedno jest oczywsite w agnli jest Lepiej, latwiej i masz wieksze perspektywy nie ma co sie oszukiwac, i pracujac gdzie kolwiek mozesz godnie zyc!

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-02 08:54:31 

Pochwały: 1
+1 jak stad do Londynu

A dyskusja nie byla tylko o szkolnictwie, a o tym co nam ta edukacja da.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6