Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-20 06:32:12
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-10-31 21:29:24 

Pochwały: 1
I powiedz mi kto sie bardziej czepia twoich postow o.O

Elementarna nie ale czesci rzeczy uczylem sie na zasadzie 'byle do klasowki'. I powiedz mi co mi to dalo? Zaraz pewnie sie okaze, ze ja jedyny heh

Alez ja nikomu nie odmawiam prawa do sukcesu! Poprostu mówie, ze oni maja latwiej. Oraz, ze ta nasza wieksza wiedza, ktora nam wciskaja w szkołach nie jest tak naprawde niczym bardzo istotnym. Moze poprostu nareszcie znalazło sie cos w czym jestesmy lepsi i trzeba sie tego kurczowo trzymac.

[ Dodano: 2007-10-31, 21:30 ]
A moje podejscie? Samo sie nie pojawilo he

Tytuł:
PostNapisane: 2007-10-31 21:35:45 
Forumowy bot administracyjny
Forumowy bot administracyjny

Pochwały: 18
Listonorz napisał(a):
nasza wieksza wiedza, ktora nam wciskaja w szkołach nie jest tak naprawde niczym bardzo istotnym

Jezeli ktos chce skonczyc tylko na liceum - to tak, 90% rzeczy w zyciu sie nie przyda. Z autopsji wiem jednak ze jezeli ktos ma aspiracje isc na studia i dalej to sie wkuje tego tylko dla tego zeby miec lepsza srednia, zeby lepiej zdac mature, zeby lepiej papiery wygladaly i miec ta pewnosc ze sie zrobilo wszystko co sie dalo zeby dostac sie na studia.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-10-31 21:38:22 

scar mowil o elementarnej wiedzy wiec do tego sie odnioslem

Tytuł:
PostNapisane: 2007-10-31 21:57:13 

Pochwały: 5
listonorz a czym, ze jest wiedza w LO powiedz mi ciagi, granice, wektory czy to nie sa podstawy podstawa matematyki? To jest wlasnie wiedza elementarna. LO z zalorzenia jest szkola uczaca nie do zawodu od tego jest zawodow albo technikum, LO przygotowywuje do studiow nie wiem jak u ciebie ale u mnie byly klasy pod studia ja bylem w klasnie mat/fiz i fizy mialem 3h przez 3 lata, za to z polskiego nie mialem rozsz, z historii mialem podstawy, z gegry tez czy mi to zaszkodzilo, czy mi to zabralo czas? Nie, nie zaszkodzilo bo nawet tego sie nie uczylem przychodzilem na lekcje sluchalem co babka mowi i za jakis czas napisalem spr/kart, a tak zabralo mi czas bo musialem siedziec w budzie naprawde zle :S Co do twojego czepiania troche mnie wqrwia co piszesz post na moj temat albo ze mna prowadzisz dyskusje to tylko czekam gdzie sie pojawi zdanie "scar wiesz co to "," albo "." ??". No i nie kreuj sie na wielce pokrzywdzonego w zyciu bo nie ty jeden masz ciezko a robisz z tego tragedie jak w Antygonie Sofoklesa.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-10-31 22:41:37 

Pochwały: 14
Widzisz Scar, roznica jest taka ze ty niewiesz jak jest w angli, i bedziesz sie swojego trzymal bo anglie znasz tylko z opowiadan. Moze jestem mlody, i sie dopiero ucze, no ale jak chce byc Lekarzem, to po co mi podsatwy programownia, zmaist uczc sie programownia moge pujsc na praktyki do szpitala. Uwazam ze uly ma racje ~~

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 00:27:17 

Cytuj:
Tengel - moze poprostu jestem realista?

to zauwazylem na poczatku naszej dyskusji. to, ze ja jestem optymista tez chyba da sie odczuc.

Cytuj:
Ucze sie, pracuje i zyje w Polsce.

to Cie nieco dyskredytuje jako rozmówce, jak to napisal Pacan do scara - Anglie znasz z opowiadan. podejscie do zycia to jedno, a bronienie stylu zycia, ktorego sie nie zna to drugie.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 01:27:56 

Tak samo moge powiedziec, ze ty znasz polske z opowiadan chodzi o szkolnictwo bo powiedz mi uczyles sie w liceum w polsce ? Wiesz na jakim poziomie stoi programowanie u nas w szkole? Powiem ci zerowym to co u nas jest to lizanie lizaka przez szybe i to w profilu informatycznym, programy sa zazwyczaj takie:

Kod:
begin
writeln('cze');
end.

albo

program Choinka;

var k,l,rzedy :integer;

begin

write ('Ile rzedow? ');
readLn (rzedy);
for k := 1 to rzedy do begin
   write (k:4,'.');
   for l := 1 to rzedy+k-1 do
     if (l>rzedy-k) then write ('*') else write (' ');

writeLn;
end;
end.

Moze troche fukcji skubniesz, ale jesli ty to uwazasz za programowanie to gg. Inna sprawa sa profile, z tego co sie orietuje kumpel byl na historii i wosie czy jakos tak i jego infa ograniczala sie do offica, co dla mnie powinnie kazdy potrafic obslugiwac. Wiec powiedz mi co jest zlego w nauce offica na profilu humanistycznym jak chcesz pisac prace to chyba jasne jest, ze nie na maszynie do pisania tylko na pc-ecie. Jak juz niejednokrotnie wspominalem nie tylko ja, LO wybiera sie po to by isc na studia to chyba nie jest dziwne, ze niby jest trudniejsze ale jesli wam sprawia problem skonczenie szkoly w, ktorej ja przez 3 lata ani razu sie nie uczylem a wybitnie uzdolniony to ja nie jestem. Ja jeszcze moge wam porownac wasze wymarzone studia gdzie wedlug was ucza was do zawodu haha dobry joke bedziecie mieli tyle lat co ja skoczycie na studia i bedzie znow ta rozmowa, po ... mnie ucza tego i tamtego. Ludzie jak nie chcecie to mowie zawodowa albo technikum, odejmujac te przedmioty nie dosc, ze nasza mlodziez bedzie strasznie ograniczona jesli chodzi o tematy do konwersacji to jeszcze w ostatniej chwili zmieni kierunek i co wtedy ile to osob szlo do LO i myslalo, ze bedzie Informatykami a skonczyli na Humanistycznych kierunkach i bez wiedzy zdobytej w LO z tych zlych nie kierunkowych przedmiotow maja jakas szanse sie utrzymac bez wydawania kroci na korki inna sprawa jest wyladujecie na studiach i bedzie dlaczego tego nie umiem dlaczego tamtego nie mialem, kazdy by chcial miec spora wiedze i byc we wszystkim dobry ale jednoczesnie nie uczac sie nic bo po co dla satysfakcji co ta za powod licza sie pieniadze. Uprzedzajac tez studiuje w polsce na nie prostym kierunku, do tego pracuje oraz oczywiscie zyje i znam plusy i minusy takie zycia wiec nie mowcie mi tutaj, ze a) po studiach jestes w pelni przygotowany do zawodu bo nawet w 50% nie jestes i to sa wasze marzenia b) uczenie elementarnych rzeczy jest zle bo to tylko dla satyfakcji a to nie przeklada sie na szmal. Z takim podejsciem dziwie sie, ze wy wogole myslicie o zyciu na tej planecie przeciesz jest zla a zycie to pasmo porazek i niepowodzen a wykonywanie pracy w zawodzie w jakim chcemy to glupie marzenia optymistow, wiec nie mowcie mi jakie zycie jest zle i jak to bardzo cierpicie a ja mam klepki na oczach, bo pomimo mojego mlodego wieku przezylem wystarczajaco by wiedziec jakie to zycie jest nieciekawe ale w odroznieniu od co niektorych wieze w siebie a nie uzalam sie jakie to zycie jest zle i nie mam szans na lepsze. Kazdy by chcial cos zmieniac niedawno PiS na PO teraz juz ludzia PO zaczyna nei pasowac, normalnie jak dzieci.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 01:57:31 

aleście sie rozpisali ~.~
w polsce ucza kombinowac, ucza niepotrzebnych rzeczy ale i ucza tych którzy Anglicy pewnie nie pojmę, a tu same suche fakty, od kart do kart.
w angli ucza zarabiac, ucza wszystkiego praktycznego, posługuję sie wyższa technologię co inaczej wpływa na człowieka.

scar tu nie wiem czy dobrze wyrwe z kontekstu ale wg. Ciebie technikum to gorsza szkoła od lo? wg. mnie jestes w błędzie, ponieważ technikum do którego ja uczęszczam było sie ciężej dostać jak do LO mieszczacego sie w tym samym budynku, jeszcze sie pochwale, iż w/w technikum, jest 33 w wojewódĽtwie ślęskim (bije na głowe wszystkie z liceów żorskich), gdzie skół ponadgimnazjalnych nie brakuje. a 245 w polsce też nie jest najgorszym wynikiem. znam ludzi którzy prosto po technikum łapali prace na kopalni, w firmach budowlanych i bez całych studiów wg. mnie 4 lata zmarnowane.
jeśli by nie znalazł takiej odpowiedniej pracy to wyjechac na 3-6 latek za granice (bez studiów juz znajdziesz dobra prace.) gdzie kolwiek ale na zachód, zarobic troszke grosza wrócić(chyba żę sie bardzo spodoba praca, dom, znajomi itp, itd) do polski rozpoczac jakas działalność gospodarcza, czy tam firme budowlana, jest życie na poziomie jest tym bardziej satysfakcja że to Twoje, że pracujesz dla siebie a nie dla kogos.

ogólnie cieżko by mi było wybrac z tych rzecz
głupi anglik na poziomie
czy
polak zawiazujacy koniec z koncem ale z olejem w głowie.

popierdoliłem 3 po 3, moze 0.01% na temat, ale to moze przez ta póĽnę pore :D

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 05:30:55 

Scar - ;o ?!!!

Tengel na dobra sprawe chyba nikt tutaj nie zna dokladnie poziomu edukacji obu panstw, a takze tego co Ci daje wybranie konkretnej szkoly. Ofc tych ktorzy poznali UK w jakims stopniu jest wieksza.

A na wiecej nie mam czasu teraz. Lece do pracy bb

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 12:20:38 

no widzac po pozimie techniku w moim miescie i w opolu oraz ludzi po tech na moim wydziale to smiem twierdzic, ze jest ciut gorsze od LO do, ktorego ja uczeszczalem ba mam w domu 2 nauczycielki, ktore ucza w tech i wiem jaki tam jest poziom w porownaniu z LO w, ktorym tez ucza. Dax byles UK na pracy, czy mowisz jak wszyscy co tam nie byli i uslyszlei o kasie rosnacej na drzewach. A teraz wam podma przyklad z mojego domu ojciec pracuje na kopalni co prawda jako mechanik ale i tak ujebie sie jak glupi ryl, w glowie ma sporo oleju jak by chcial skonczyc studia to watpie czy by mu sie to nie udalo ba stawiam, ze by to zrobil bez problemu ale w wieku 54 lat nie ma sensu i cale zycie narzeka, ze byl glupi nie uczyl sie tylko balowal i skonczyl z dobrym zarobkiem ale najebie sie jak glupi a kumpla ojciec skonczyl tech kiedys skonczyctech to jak dzis studia, jest dyrektorem zarabia wiecej ale ciekawsza rozmowe przeprowadzisz z moim ojcem bo mozna z nim o wszystkim porozmawiac i nie walnie glupoty i to bardziej cenie od pieniedzy, wolal bys laske co przynosi ci szmal do domu i to gruby ale jak chcesz z nia pogadac to tylko o lakierach i farbach? A jak dziecko ciebie zapyta jak to dziala albo gdzie lerzy to panstwo to czy nie bedzie ci glupio jak mu powiesz nie wiem? I czy az tak zle jest ze polsce kazdy z olejem ma zla prace i ledwie zwiazuje koniec z koncem? Jak sie starasz i masz olej w glowie to w polsce tez zarobisz krocie ale trzeba chciec do tego dochodzi wydawanie pieniedzy jak bedziesz szalal to ci pesja 8tys w polsce nie starczy. Mysle, ze mozna zakonczyc topic bo szkoly w angli maja swoje plusy ale tez minusy tak samo w polsce ale wiedza podstawowa z przedmiotow jak historia, gegra, wos powinna byc, bo po pewnym czasie beda ludzie potrzebowali gpsu do trafienia do warzywniaka :S

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 15:57:40 

ol scar ty myslsiz ze kazdego anglia jakiego zapytasz umie tylko powiedziec o tym o czym sie uczy ?:S Uwazasz ze Polcay sa we wszystkim lepsi od anglikow?, tylko ze jak polacy mieszkali w ziemainkach to anglicy mieli budowle ktore do dzis stoja =S. Z anglikami tez normalna konwersacje przeprowadzisz... a ze sa kolesie co na zmywaku pracuja i ... po gmiznjaum do pracy to wiadomo sa idiotami, w polksim spoleczeniestwie tez takie osobiki wystepuja. Nie dasz sobie scar wbic do tej glowki ze Anglicy tez ograniaja, a z tym prograowaniem dalem przyklad taki z dupy bo pisalem szybko. Moze za krotko zyje na tym siwecie, nie skonczylem studiow, ba nawet ich jeszcze nie zaczolem, jezli uwazasz sie za madrzejszego odemnie tylko dlatego no to gratulacje, przeciesz ze mna nie da sie nawet pogadac bo nie mam papierka...

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 16:51:29 

Szczerze mowiac o walkujecie to samo juz od 2 stron i piszecie tak obszernie caly czas o tym samym, ze mi sie czytac nie chce :rotfl: Ale tez cos napisze, a cio tam

Pacanson napisał(a):
ol scar ty myslsiz ze kazdego anglia jakiego zapytasz umie tylko powiedziec o tym o czym sie uczy ? :S

Zgodze sie tutaj. To tak jak smieja sie z Amerykanow, ze tamci nie wiedza gdzie jest Polska. Zapytajcie dowolnego Polaka jaka jest stolica Mołdawii i zobaczymy ile osob odpowie poprawnie :S Nalezy zadwac pytania, ktore sprawdzaja logiczne myslenie itp. i jesli nie jest w stanie odpowiedziec na takie mozemy powiedziec ze jest glupi. :S

Pacanson napisał(a):
Uwazasz ze Polcay sa we wszystkim lepsi od anglikow?, tylko ze jak polacy mieszkali w ziemainkach to anglicy mieli budowle ktore do dzis stoja =S.

To zes przywalil ... Szczerze mowiac jest to uwarunkowane sutuacja historyczna. Polska demokracja szlachecka to pierwsza demokracja w europie i gdyby nie zabory + komunizm to my bylibysmy 50 lat przed Anglia...

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 19:30:22 

Cytuj:
ol scar ty myslsiz ze kazdego anglia jakiego zapytasz umie tylko powiedziec o tym o czym sie uczy ?:S Uwazasz ze Polcay sa we wszystkim lepsi od anglikow?

napisalem cos takiego no nie to nie wiem skad te wnioski zaznaczylem, ze przez to, ze ucza ich tylko pod zawod bez przedmiotow nie zwiazanych z nim i wporwadzeniem tego do polski to to mi sie nie podoba, inna sprawa jest, ze moze to dzialac zagranica jako tak uczniowe zdobywaja wiedze na wlasna reke, ale rownie dobrze mozna poruszyc ostatnia dyskusje na temat odplatnosci za studia dzienne, jest to dobry pomysl sprawdza sie za granica ale jesli ja jestem studetem dziennych i mam je niby za free na dobrym poziomie to i tak w takim opolu place miesiecznie 300zl za mieszkanie to mi wychodzi 2700zl do tego wyzywienie a malo to ja nie jem, dojazdy do domu itp... a w takim kraku gdzie mieszkanie nawet 800zl na miesiac to big lol, ale odbiegam od tematu. W anglii jak i w polsce sa ludzie wybitni i lenie smierdzace co maja pusto w lepetynie ale zmniejszanie przedmiotow w szkole do czego zacheca do lenistwa w koncu zostanie tak, ze idac na kierunek inf bedze sie mialo w LO infe i matme :S Inna sprawa powiedz mi gdzie ci mowie, ze jestes glupszy czy nie bede z toba rozmiawial bo nie masz papierka tylko przytoczyles przyklad a ja go zbilem nie mijajac sie z prawda to nie wiem gdzie to oburzenie, tak samo jak ty zbiles mnie, ze nie ucze sie w angli co jest prawda i na pewno posiadasz wieksza wiedze na temat tamtejszego szkolnictwa, ale ograniczasz sie do jechania, ze ja uwarzam angloli za debili lol dyskusja wyszla od tego, ze nie podoab mi sie tamten system szkolnictwa i przez to mlodziez staje sie leniwa i jak sama nie chce dociekac swiata a to na calym swiecie sie dzieje nie tylko w angli w polsce tez w usa rowniez, a moze jakas wiece oglna ale zawsze to cos zdobeda.

Cytuj:
Zgodze sie tutaj. To tak jak smieja sie z Amerykanow, ze tamci nie wiedza gdzie jest Polska. Zapytajcie dowolnego Polaka jaka jest stolica Mołdawii

ale jesli pada pytanie o stolice francji a USA i ludzie nie znaja odpowiedzi to srr dla mnie to kazdy czy to polak czy angol wie, ale w sumie u nas tez sie zdarzaja wyjatki od regoly, ludzie ja tu nie prowadze konwersacji w, ktorym kraju sa inteligentniejsi ludzie tylko odnosnie sytem angielskiego szkolnictwa i polski a wy mi tu z bajami, ze uwazam angoli za debili lol to dla czego polska jest do tylu za anglia jak jestesmy inteligentniesi ludzie poczytajcie o czym ja do was pisze bo wy o niebie ja o chlebie a czytajacy o piernikach.

klepasio1 napisał(a):
To zes przywalil ... Szczerze mowiac jest to uwarunkowane sutuacja historyczna. Polska demokracja szlachecka to pierwsza demokracja w europie i gdyby nie zabory + komunizm to my bylibysmy 50 lat przed Anglia...

ta ta ta rownie dobrze mozna powiedziec gdyby nie I i II wojna swiatowa to anglia byla by 100 lat do przodu od nas a niemcy 200 lat bajki to zostaw gdzie idziej bo nie jest to temat o gdybaniu

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 21:00:38 

Scar, poprostu po przeczytaniu twoich wczesniejszych posotw wyszlo na to ze wszyscy w angli sa pustakami, i ich wiedza niewhcodzi poza granice swojego panstwa.(ja to tak odczulem)

Tytuł:
PostNapisane: 2007-11-01 23:53:36 

to widocznie zle odczowasz, tamtejsza mlodziez nie rozni sie duzo od polskie zapewne tak jak na calym swiecie ta prawda jest, ze oba panstwa stoja na roznym poziomie ale mnie wqrwia fakt, ze ludzie mowia po ch mam sie uczyc w LO tego tamtego i siamtego a owa nauka ogranicza sie do przesiedzenie i wysluchania nauczyciela a nastepnie kiedys tam napisania sprawdzianu, nic tylko to jest zle tamto zle ale sami z tym nic nie zrobia jak bydlo na rzez. Mnie nie przeszkadzala owa wiedza i jeszcze denerwuje mnie jak mowia, ze "głupi anglik na poziomie" a "polak zawiazujacy koniec z koncem ale z olejem w głowie." to w polsce nie mozna byc polakiem z olejem w glowie, zyjacym na poziomie ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona