Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-28 11:58:41
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1448 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 97  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-25 12:09:59 

Pochwały: 5
ps>gimp ale jak dla newb to gimp wystarczy w pelni, staraj sie robic mniejsze sygny i nie robcie sygnaturek w 15min bo wtedy trudno cos zrobic co ma rece i nogi

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-27 22:45:17 

Pochwały: 1
jak dla mnie to dla newb to phostoshop bardziej a nie gimp :P wiekszosc tego co mozna w photoshopie zrobic da sie tez osiagnac w gimpie, moze czasami trzeba wiekszy naklad pracy zrobic, czasami mniejszy ale sie da. Zrobilem kilka sygnaturek w gimpie i nawet nawet cacy wyszly (nie mowie o tej co teraz mam :] ) Jak komus interfejs gimpa nie pasuje to moze sobie obadac GIMPShop'a

Tytuł:
PostNapisane: 2007-07-28 18:41:19 

Według mnie to Gimp jest bardzie skomplikowany od PS.
Nie wiem czy jest jakaś nowa wersja ale jak się nim bawiłem to ciężko było znaleĽć paletę kolorów :/

My sign suck ;)
I
I
I
\ /

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-05 19:31:48 

SadBoy napisał(a):
Według mnie to Gimp jest bardzie skomplikowany od PS.

wiekszej glupoty nie slyszalem za przeproszeniem od bardzo dawna.

btw. new one dla Axara taki w kilka min z takiego zdjecia http://img404.imageshack.us/img404/306/ ... 756gk6.jpg :P rate pls

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-05 19:39:08 

jaka glupota znowu, poswieciles gimpowi troche czasu , robiles cos ? ze cos ma wiecej opcji nie znaczy od razu ze jest bardziej skomplikowane :roll: Jak dla mnie totalny amator osiagnie lepszy koncowy wynik w tym samym czasie uzywajac PS niz Gimpa, niektore rzeczy prosciej sie robi i tyle

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-05 20:05:00 

ano sprawdzalem wiele programow pod katem, ktory jest bardziej przyjazny i moze mi zapewnic to czego potrzebuje czyli ostatnio podstawowy pedzel twardy i mieki okragly i kilka innych do tego nacisk piora, gumke i kilka innych podstawowych rzeczy i oczywiscie jak wiekszosc ludzi, ktorzy zaczynaja z grafika na poczatku bawilem sie gimpem potem porzucilem go dla ps i nie dla tego, ze "kazdy" na nim pracuje i jest taka moda badz, ze posiada wiecej "bajerow" tylko dlatego, ze lepiej mi sie na nim pracowalo moge wimienic jeszcze kilka innych programow na, ktorych pracuje aktualnie i jakos od dawna nie ma w nich gimpa, kwestia gustu oczywiscie, ze "prawie" wszystko mozna zrobic tak samo w gimpie jak w ps jak w corelu jak psp czy tez ilustratorze itp. itp. ale mowienie, ze gimp jest bardziej skomplikowany od PS to glupota jakoch malo slyszy sie ostatnio, rownie dobrze mozna powiedziec, ze 3d studio max jest mniej skaplikowane od blendera co tez jest smieszne :lol2: roznica z gimpem i ps polega na interfejsie jak zrozumiesz co gdzie i jak nic nie bedzie skomplikowane moze to wytlumacze jak dla graczy przenoszac sie z jednej gry powiedzmy z ko do gw nie bedziemy od razu lapac co gdzie jak i jak byc pro chyba, ze mamy boski dar w co watpie

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-05 20:31:58 

Pochwały: 127
no co wy... Paint ftw! :D łatwy w obsłudze i można wszystko zrobić (no prawie :D) xD

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-06 00:28:57 

To sprobuj zmienic rozmiar pedzla w gimpie. Niektorych rzeczy sie nie da bezposrednio zrobic lub brakuje ich, przez co trzeba miec wieksza wiedze o programie jak niektore rzeczy obejsc lub co zrobic by uzyskac zamierzony efekt, ale nie o to biega

uwazanie za glupote wypowiedzi "wedlug mnie .... " jakis program czy przedmiot jest bardziej skomplikowany od innego, jest smieszne i tyle. Dla niektorych np. matematyka jest latwiejsza od fizykii dla innych odwrotnie, nie widze nic glupiego w stwierdzeniu przez kogos faktu co jest dla niego latwiejsze czy trudniejsze.

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-06 00:33:46 

Pochwały: 13
nie wdawac sie w offtopa, temat nie dotyczy czym sie lepiej robi sygny

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-06 10:07:12 

zeby zmienic w gimpie pedzel wystarczy zastosowac dynamiczna zmiane pedzla i wtedy zmieniamy dzieki ctrl (jesli pamiec mnie nie myli) + kółko myszy i tyle btw.

Ciemniak napisał(a):
uwazanie za glupote wypowiedzi "wedlug mnie .... " jakis program czy przedmiot jest bardziej skomplikowany od innego, jest smieszne i tyle. Dla niektorych np. matematyka jest latwiejsza od fizykii dla innych odwrotnie, nie widze nic glupiego w stwierdzeniu przez kogos faktu co jest dla niego latwiejsze czy trudniejsze.

On zaznaczyl gimp jest bardziej skaplikowany od ps i odbieram to jako bardziej zaawansowany bo jak dla mnie nie byl bardziej skaplikowany wystarczy wyczaic interfejs i co i jak nie wspominajca, ze watpie by Siurek mial obcykanego ps czy inny program graficzny w malym palcu, bo jak nauczysz sie dobrze obslugiwac jakis program graficzny taki jak gimp, ps, psp, corel, ilutrator itp... to jesli bedziesz zmienial na inny program to bedzie ci latwiej sie polapac. Inna sprawa jest to, ze do ps jest wiecej tutkow od gimpa bo panuje na niego, że tak powiem "moda". Na gimpie troche tez przesiedzialem jak bawilem sie ubunku bo ps nie dalo sie odpalic ;] dobra koniec offtopa bo gzaor nas pobanuje :]

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-07 06:28:43 

Ja mam PhotoShopa i jestem z niego zadowolony co prawda na poczętku miałem z nim problemy jak każdy bo to chyba jeden z najbardziej rozbudowanych programów do obróbki grafiki :freak: PhotoShop oferuje wiele narzędzi do malowania, zaznaczania, edycji, retuszu, korekcji koloru oraz sporę ilość filtrów i wiele, wiele innych aplikacji można się bawic jak małe dziecko w piaskownicy :D ten program moim zdaniem wymiata i POLECAM go innym bo naprawdę ten program daje dużo zabawy można siedziec przynim godzinami :D:D:D hehehehe :D

No i oczywiście pozdrawia :rotfl: m wszystkich :D :rotfl: :rotfl: :cool: :cool: XD XD :> :> :D :D :] :] :S :S

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-07 13:27:56 

Rob Zombie napisał(a):
bo to chyba jeden z najbardziej rozbudowanych programów
raczej nie ale nvm to temat o czym innym, zeby nie bylo offtopa inna ver. tego shitu :P

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-08 00:54:10 

(oj nie mozna skalowac pedzlow w gimpie tak koleczkiem wszystkich, jedynie te podstawowe jak koleczka, kwadraciki i romy i nic poza tym, no ale pracuja nad tym ;) )

defragmentowalem dysk dzisiaj to od razu sprawdzilem nowego gimpa i sprobowalem zrobic nowa sygnaturke, ale takie kobyly mi wyszly po 500k+ to dalem sobie spokoj :]

(cos ta dupiato wyszla w stylu "I like to move it" :P )
Obrazek

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-08 11:21:31 

hehe nice :] co do pedzli moze masz racje bo od dawna nie uzywam nic innego poza podstawowymi no chyba, ze sam cos robie na potrzeby :D ten drugi ma fajna animacje nie ma co bardzo ciekawe szkoda, ze takie duze :(

[ Dodano: 2007-08-08, 11:20 ]
new shit

Obrazek

ktos oceni :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 2007-08-09 13:30:33 

Pochwały: 127
NWN :D mam gdzieś na kompie ten obrazek :D :D

20/10 :]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1448 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 97  Następna strona