Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-25 20:05:35
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-02 10:50:25 

Pochwały: 5
BTW mowisz ze na nasze miejsce przyjda nowi gracze no nie wiem jak wszedzie bedzie opinia ze placili $ i sprzedawali za gold i to im zabrano (okradziono) to nie wiem kto bedzie gral w gre ktora w ciagu dnia stoczy sie wszyskie fora wystawia taka opinie i zakoncza swoja dzialalnosc

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-02 15:13:41 

Mi tam rybka... I tak bede gral w ta gre... LECZ wolalbym zeby niebylo kasacji, bo to oczywiscie prawda ze ludzie co ciagle wykupywali premiu i zarazem budowali swoj majatek w grze maja byc okradzeni?? Nie sadze, wiec nie bojmy sie bo napewno nie bedzie kasacji kasy. A co do np to mi rybka, lecz tego tez nie bedzie, heh co ma powiedziec WFM lub Kenny ktorzy maja po ponad 400k np hahahahahhahahahhaahha no chyba nie chcieliby restarta hehe

WIEC MOJE DROGIE PIPECZKI NIE BOJCIE ZADKA TO JEST NIE MOZLIWE :devil:

:sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep: :sleep:

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-04 15:17:08 

Witam
Pamietajcie jedno darmowe gry online zadza sie wlasnymi prawami !!!
Chcesz miec fan i pewnosc ze niczegoe zlego GM-i nie zrobia zacznij grac w platna.
Ja osobiscie tne w ko z przyzwyczajenia (gralem w bete na MYKO zanim wprowdzili platna) bo to taki prosty odmozdzacz i jak cos skasuja to mnie to wali bo i tak zapylam w EQ2, a tam mam pewnosc ze za te 50 zeta na miech zaden dziwny GM nie wymysli czegos by wqrwic graczy (sorki za wyrazenie). Sam kiedys bylem GM-em i wspolzalozycielem servka UO i wiem ze rozwijanie, zmiany i jakiekolwiek zerowanie dorobku graczy zawsze powodowalo wielki dym.

Grajmy i nie przejmujmy sie ;) oto moja rada.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-04 16:04:12 

Dione napisał(a):
Grajmy i nie przejmujmy sie ;) oto moja rada.

Pozwol ze zacytuje tylko koniec ;D RACJA

Ja wlasnie tak robie :freak:

:sleep: :sleep: :sleep:

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-05 19:04:37 
Forumowy bot administracyjny

Pochwały: 9
grqa? ok ale jak stracisz co? na co d?ugo i ci??ko pracowa?e? to ci??ko m??wi? nie przejmuj si?

Utrzymanie strony- 1300 zł, internet- 100zł, dać komuś bana- bezcenne
Ludzie teŻ się cieszą, kogoś zabiją, kogoś powieszą
Lama, lamer - osobnik, który nie wie, Że nie wie, tym samym mniema, Że coś wie, mimo, Że nie wie

Cat^ napisał(a):
spoko dla mnie nadal masz 16 lat, bo tak mi sie utrwaliło

Cat^ napisał(a):
ze wszystkich co grali na ZłotymWarkoczu z pacanem to najlepiej wypadł jatokor

Pacan napisał(a):
bo pamietam chyba najlepiej grales na zlotym, zwierzaki koty i scary sie chowaja

Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-05 19:27:34 

KrzyzakPL napisał(a):
to nawet na naszym forum widac, ze kasowanie cieszy tylko ludzi z niskimi levelami

Co? mi sie wydaje ,?e tu o mnie chodzi :P
Jesli to sie czytylo do mnie to wiedz Krzyzak ,?e to moja kt??ra? z koleji postac i mia?em "du?y lvl" i wiem co czuj? Ci kt??rzy stracili albo maj? starci? ca?y dorobek, bo ja staci?em kase, postac...

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-05 19:38:19 

dobra jest , znowu nie czytalem tematu. Ale
Wydaje mi sie ze wykasowanie NP i kasy jest 100% wporz?dku.

Kasa:
Przyk?ad : na aresie teraz shell +1 kosztuje chyba 300m
a przed "Uber Duper"ami : jakies 20-30m
Pami?tam jak kupilem sobie shella +7/12 za 100m za ciezko uciu?ane pieni??ki w abysie :P
Tak. To jest raczej szansa , dla tych kt??rzy zarabiaj? uczciwie. W KE niema juz podobno (??) sposob??w na dupowanie. Jesli na prawde tak bedzie , to duperzy sie zniech?c? gr?. A w abyssie mozna zarobic lvl 60 magiem do 20m dziennie. Ponizej 60 lvlu to jakies 5-7m. Ja to widze jako szanse dla nowych/uczciwych.
A to ze wiara wydawa?a real kase na kase w grze ? no c??z. Kto? musi cierpie?. Tym razem pad?o na bogaczy w R-L :P

Wipe NP. Jestem ABSOLUTNIE za tym.
Wydaje sie wam ze niechcieli byscie stracic swoich npk??w. Ale .. Skoro nadal chodzicie na PK to co w tym z?ego?
po 1) PK si? dla przyjemnosci nie dla NPkow
po 2) Skoro nadal chodzisz na PK to masz duze szanse nawet na stipend.
A skoro nie chodzisz na PK i masz NPki kt??re chcialby? zakonserwowa? to, po co ? to jest tylko blokada dla nowych ludzi. 50% ludzi na top liscie juz nie gra. Blokuj? tylko miejsca innym graczom na stipend. I w og??le na miejsce w top 100.

/ BRB zaraz dopisze reszt? , musze co? zrobi?.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-05 20:33:30 

eee loool
czyli, ?e inni gracze, kt??rzy lvlowali szybciej, robili kase, zbierali itemy i pkowali kilkana?cie miesi?cy maj? zostawi? ostatni rok ( i g??ra) swojej gry, tylko dlatego, ?e 75% graczy robi?o to wolniej/ zacz??o gra? p???niej ?? omfgffs!?!?!? biglol
a co maj? powiedzie? ludzie, kt??rzy uzbierali sobie LEGALNIE (znam takich) 100++ GB tylko po to, ?eby mie? na KE kiedy potaniej? itemki ???
a co maj? powiedzie? ludzie kt??rzy walczyli na csw przez ostatnie miesi?ce, wstawali w nocy/zwalniali si? z pracy itd itd itd tylko po to ?eby ich cb mia? wi?cej kasy ??? a co z samymi cb na kt??rych le?? TONY GB tylko dla frajdy ich kolekcjonowania (skrajny przyk?ad)
a to co powiedzia?e? o kasacji npk??w to znowu schodzi na temat tego, ?e jedni s? zazdro?ni ?e nie maj?/nie mog? osi?gn?? tego co ci topowi gracze. Gracze, kt??rzy tworzyli histori? serwera i dla wielu s? symbolami wytrwa?o?ci, niejednokrotnie chc?c sobie wej?? po miesi?cu na stronke KO, przypominaj?c sobie o grze, tylko po to, ?eby zobaczy?, ?e to co osi?gn?li rzeczywi?cie ma sens i by?o jakim? wyczynem, skoro po tak d?ugim czasie niebytu w grze ci?gle maj? wi?cej npk??w ni? tysi?ce tych, kt??rzy im zazdroszcz?.

post pisany w przyp?ywie agresji, cho? mocno t?umionej.....

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-05 22:46:09 

Jesli PK jest dla przyjemnosci a nie dla NPkow to poco je kasowac.
Mnie kazde zdobywane np sprawialo wiele radosci a tez bywalo ze jak padlem to walilem po klawiaturze ale to bylo tylko -50np.
Jak teraz strace wszystkie np to juz chyba kompa rozpierdole :]
Nie obchodzi mnie ze jakas lama robila np transfer albo lezala pod krysztalem na inwazji.

Co do kasy to jest jej za duzo i dobrze by bylo gdyby ja skasowali bo nic nie jest legalne na tym zdupowanym rynku.
Kasa - zdupowana
Itemy - zdupowane
Jedyny sposob na legalne robienie kasy teraz to podnoszenie jej z boxow i kasa ze sprzedazy dropow w shopie. Zeby w taki sposob uzbierac 100gb to trzeba by 2 lata siedziec na mastodontach.
Moze teraz to brzmi smiesznie ale tak sie kiedys zbieralo kase.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-05 22:56:56 

tak sie zbieralo kase i bylo to calkiem sensowne, ale teraz, gdy wszytsko jest 10 razy drozsze...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 10:09:50 

heh jak tak poczytam wypowiedzi niektorych osob na tym forum to troche mi ich szkoda ;) apropo jaki normalny czlowiek moze sie zwalniac z pracy lub szkoly zeby grac ? ;) widze po niektorych ( bez obrazy) ze dopadl was juz nalog KO nie widzicie swiata po za ta gra zyjecie tylko jej problemami wydarzeniami itd ale pamietajcie ze nie tedy droga ta gra to tylko zabawa nie ma co w histerie wpadac bo skasuja np lub kase jesli sa totalnymi debilami i to zrobia w co watpie to czemu by nie zagrac od nowa na innym serwie albo znalesc inna gre ;) rozumiem ze sie mozna wkurzyc ale nie "srac zarem " jak to sie mowi bo cos tam skasuja ;) to chyba proste ze nie skasuja a takie przejmowanie sie tym wszystkim za nadto to juz jest przejaw nalogu :P ja nigdy bym nie wstal w srodku nocy zeby tam gdzies pojsc w grze bo wojna itd 3 razy wstalem o 6 rano i se poszedlem na abbys i potem zrozumialem ze to glupota gram tylko wtedy jak mam czas na 1 miejscu stoi szkola i "realne" zycie a nie gra ;) wiele osob tego nie widzi ale to tak jest w KO na poczatku jest fajnie fajnie exp leci w miare szybko do 40 ;) a potem 4x kaplica i w tym momencie czlowiek zaczyna wszystko robic zeby nabic te lvle caly dzien przed kompem nawet dorosli ludzie odstawiaja na bok rodzine i obowiazki tylko po to zeby grac wg mnie to totalna glupota a przede wszystkim NALOG ta gra nic nam nie da dobrego po za rozrywka i pewna sadysfakcja reszta to wali nam sie wzrok i nasze realne zycie "zyjmy aby zrobic cos dobrego " a nie " zyjmy aby grac" ;) kazdy powinien sie moze troche zastanowic co wybiera wiecie nie mowie tu o wszystkich ze sa nalogami itd oczywiscie ze nie ! ale niektore osoby sa juz za bardzo wciagniete jak najbardziej jestem zatym zeby grac w rozne gierki (mmorpg szczegolnie ;) ) ale z umiarem i rozumem
rozumiem ta postac mozna sprzedac potem i kasy treoche zarobic ale nie czarujmy sie chyba wiecej stracimy codziennie grajac po kilka godzin jesli czekaja nas inne obowiazki niz zyskmy za ta postac ;) musimy do gier podchodzic z trcohe innym podejsciem a nie " o super gra bede gral caly czas nocki bede robil zeby tylko dostac sie do np bloodu i potem kase bede mial i w ogole bedzie wypas" wszystko w swoim czasie ;) te dobre klany nie zgina a wg mnie wieksza przyjemnosc z gry odniesiemy jak bedziemy grali z rozumem ale te KO niestety jest tak pomyslane ze tak graajac sobie tylko troche to do nieczego nie dojdziemy nie oszukujmy sie a na ta gre potrzeba faktycznie duzo czasu i niekiedy ludzie nie wiedza co za tym idzie no nic troche sie rozpisalem :P to taka moja skromna mysl a tak na marginesie to jesli kogos urazilem albo cos to przepraszam nie mam na celu nikogo obrazic ;) wrecz przeciwnie chcialbym zeby kazdy troche sie zasnanowil ;)
ok 3m sie i pzdro ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 10:19:54 

Pochwały: 9
heh i widzisz piszesz tu o czym? o czym nie masz poj?cia bo masz 5 milion?? kasy i 0 NP m??j kolega ma 83k NP a inny m??wj kolega ma w pizdu kasy i ci??ko pracowali na to i co teraz maj? by? rok do ty?u bo im nie zale???o ?eby gra? a chcieli do zego? doj?? ipo?wi?cali grze naprawd? du?o czasu kase robili bardzo szybko i juz sie nie przejmowali jeden z nich straci? wszystkie itemki (schele na +7 i schardy +7/70 ) bo sie chcial wumienic na warka na 68 chyba jao? sie podnius? teraz nie dawno sraci? ROL-a zupe?nie przez przypadek sprzedal go u NPC jak chcial spzeda? zwyk?y pier?cie? z wyprawy na aposy al te? to przerzy? i znowu ma rola ale jakusuneli by mu 83k NP to my?le ?e by podziekowa? tej grze

Utrzymanie strony- 1300 zł, internet- 100zł, dać komuś bana- bezcenne
Ludzie teŻ się cieszą, kogoś zabiją, kogoś powieszą
Lama, lamer - osobnik, który nie wie, Że nie wie, tym samym mniema, Że coś wie, mimo, Że nie wie

Cat^ napisał(a):
spoko dla mnie nadal masz 16 lat, bo tak mi sie utrwaliło

Cat^ napisał(a):
ze wszystkich co grali na ZłotymWarkoczu z pacanem to najlepiej wypadł jatokor

Pacan napisał(a):
bo pamietam chyba najlepiej grales na zlotym, zwierzaki koty i scary sie chowaja

Obrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 10:46:22 

?ozek, Amen, do tego co napisa?e? XD Niestety nie zawsze ?wiadomnie nad tym panujemy :/ zdarza si? oj zdarza :P:P

Ludzie. To jest mowa o wyzerowaniu KASY nie item??w ! Tak wiec ZnudzonY - tak miedzy innymi w trosce o to ze ktos gral p???niej / zarabia? wolniej. Sam osobiscie mam w tym momencie co? ponad 30 gold bar??w. Nic z tym. Kupie sobie co?. Na takim dupe wipe strac? tylko duperzy, bo strac? swoje ?r??d?o profitu.

ZnudzonY napisał(a):
a co maj? powiedzie? ludzie, kt??rzy uzbierali sobie LEGALNIE (znam takich) 100++ GB tylko po to, ?eby mie? na KE kiedy potaniej? itemki ???

Nieco dziwne to zdanie. Nieco... hmm . Jakim cudem maj? potanie? rzeczy , je?li niekt??rzy ludzie b?d? mieli po 100gb? My?lisz ze wszystkie turki/nieturki si? nawr??c? i zaczn? sprzedawa? wszystko taniej ? Nie . Prawo popytu i poda?y.... Je?li duzy jest popyt a poda? nie wielka to cena ro?nie. Proste , dawne prawo kt??re powinno ci nieco obja?ni?.
Je?li ilo?? popytu zmaleje (zmaleje ilo?? kasy na servie) a poda? si? nie zmieni (itemy zostan?) to cena zaczyna spada? na ?eb na szyje.

Btw. chcia?bym doda? tylko ze nieda?oby si? zarobi? 100++gb legalnie (handlem) gdyby nie ten ca?y sza? na dupowanie. Ceny wzros?y ponad 10x. Sam na tym wiele zarobi?em. Gdy si? juz troche dorobilem , kupi?em iron necka od jakiegos turka (na bank by? dupowany, czuje to :P) za 10 gb i sprzeda?em za 50... kiedy? jak miales 10 gb to by?e? bogiem i niebylo takiej rzeczy ktorej bys niem??g? kupi?. Pami?tam dawne czasy Patosa , gdy w mora sta? iron neck za 500m , i kole? go niem??g? sprzeda? :')

Zeby nie by?o , rozumiem niekt??rzy mog? si? nieco zdenerwowa? , bo maj? kupe kasy. Ale skoro s? zapalonymi graczami to zdob?d? w abyssie 1 gb , i bedzie to mia?o t? sam? warto?? co 10 gb przed money wipe. Tylko ze r???nica polega na tym , ze tacy jak my kiedy? (pocz?tkuj?cy) tez b?d? mieli szanse. Ceny si? niezmieni? dopuki kasa nie zostanie wyzerowana.

A NPki ... hmm no wsumie niema to r???nicy czy zostan? czy nie. Ale jak je wykasuj? to b?dzie napewno wi?ksza motywacja do PKania , dla wszystkich bez wyj?tku.

Reasumuj??: jak ceny spadn? to bede mia? w dupie czy stracilem 10 gb czy 20 , bo na abyzie w 1-2 dni odrobie r??wnowarto?? tego , w nowej "walucie" ^^.

NO OFFENSE - Je?li chcesz dyskutowa? , to ze spokojem bo od tego jest forum publiczne. A bluzgi prosz? s?a? na PM ^_^.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 11:28:46 

jatokor napisał(a):
heh i widzisz piszesz tu o czym? o czym nie masz poj?cia bo masz 5 milion?? kasy i 0 NP m??j kolega ma 83k NP a inny m??wj kolega ma w pizdu kasy i ci??ko pracowali na to i co teraz maj? by? rok do ty?u bo im nie zale???o ?eby gra? a chcieli do zego? doj?? ipo?wi?cali grze naprawd? du?o czasu kase robili bardzo szybko i juz sie nie przejmowali jeden z nich straci? wszystkie itemki (schele na +7 i schardy +7/70 )

jatokor zle mnie zrozumiales ja nie jestem za kasacja np i kasy wiem ze ludzie na to sporo czasu pracowali ale chodzi o to ze wiele osob tak sie takim bajerem przejmuje ze malo co nie poumieraja ze stresu skasuja czy nie skasuja to jest typowa manipulacja nalogowcami :P chodzi mi glownie o to ze nie powinnismy sie tak angazowac emocjonalnie w ta gre bo to chyba proste ze nie skasuja tych np i kasy chyba nie sa debilami odeszedl by bardzo duzy % graczy chodzi mi tu o gre z umiarem a przede wszystkim o rozum ;) zeby uwazac aby sie nie wciagnac tak naserio w KO jest bardzo cienka granica miedzy wciagnieciem sie calym soba w gre a graniem dla przyjemnosci moze ktos tego nie rozumie ale ta gra jest tylko po to pomyslana zeby graczy zatrzymac jak najdluzej przed kompem do wykupywania premium itd i to jest zle mozna (powtarzam sie po raz 100 ;) ) grac normalnie ale z UMIAREM ;) takie zwalnianie sie np ze szkoly (tzn ucieczka :P ) zeby bic np to jest juz totalny idiotyzm gra sie dla przyjemnosci a ci co graja tylko po to zeby nabijac te np potem klany peleryny polityka w grze (mam namysli gre w dominujacym klanie) kasa itemy to juz sa nalogowcy trenujemy sobie postac jak juz po pewnym czasie osiagniemy wysoki lvl to idziemy pobawic sie w pkowanie ;) jak nam sie nie spodoba to robimy nastepna postac i tyle ;) mamy klan kolegow i to wystarczy do przyjemnej gry od czasu do czasu skoczy sie na jakiegos bossa item wyleci trzeba umiec balansowac na tej cieniutkiej granicy nalogu i nie nalogu bo jezeli ja przekroczymy w zla strone to duuzo stracimy ;)
3m sie i pzdro :D

EDIT ;)
a co do wykasowania kasy i np to moze i nie najgorszy pomysl tak jak jest w diablo reset laddera i juz no ale jest mozliwosc pozostania na non ladder ;) teraz grajac na aresie nie masz szans na dostanie sie do klanu jakiegos przodujacego (grajac od poczatku) a na cypherze to ksuja nawet wormy jezeli by to skasowali to czesc osob by odeszla i zwolnily byt sie miejsca w klanach i dla innych by byla sznasa heh taka mi mysl teraz wpadla do glowy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 13:43:17 

Pochwały: 2
Sluchajcie a gdzie ta ankieta bo albo ja niemoge jej znalezc albo jej niema juz. Jezeli niema to jaki wynik?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona