Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-04 08:06:22
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 12:49:09 

Pochwały: 50
w tym problem ze to byl mail tylko do gry i nie bylo tam nic cennego :(

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 12:54:39 
Forumowy bot administracyjny

Pochwały: 18
No to w takim razie skad mial ten email skoro tylko do gry on byl?

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 12:58:01 

on byl dodany do kow.com jak game mail a w gamersfirst mam mail ktorego uzywam jako msn.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 13:07:48 

Pochwały: 13
Po wcześniejszym przeczytaniu wszystkich odpowiedzi zastanawiam się nad tym czy napisanie tu czegokolwiek coś zmieni, bo widząc "aż mi się smutno zrobiło", "kurde przykro mi ,ze cie jakis polski turas okradl" myślę sobie, że nic, a jak już to niewiele. Na pewno nie cofnie to czasu i nie odda postaci taką jaką była. Więc szczerze mówię wam, że moglibyście sobie darować odpowiedzi takiego typu i pisać naprawdę "jak odzyskać skradzione itemy, jak POMÓC", a nie "to polski turek i że smutno się robi". Przykro to może być właścicielowi konta, że poświęcił na tą postać tyle czasu, albo osobą "bliskim" z którymi grał, które pomogły mu zrobić z tej postaci taką jaką była. Wszyscy dobrze wiedzą, że Ciemny to stary wyga jest i nie gra od wczoraj. Utrata postaci nad którą siedziało się x lat (w moim przypadku 2 lata, zaczynając od wersji 1.26x o ile dobrze pamiętam) jest naprawdę ale to naprawdę wielką stratą tym bardziej, że gdy mnie okradali shelle +7 dla maga chodziły po 10GB. Dziwi mnie jednak to, że mając taką postać Ciemny szukałeś zabawy na prv serwerach, gdzie nie masz pewności, że taki .exe do uruchomienia gry nie zawiera niczego więcej niż tylko nic nieznaczącego ścierwa, które nie szkodzi. Jednakże grasz długo i masz prawo do bycia znudzonym officialem, ale tak jak mówiłem zawsze istnieje prawdopodobieństwo, że ktoś Cię okradnie. Powiem Ci, że grałem na jpko długi okres czasu nigdy nie miałem styczności z hackami, aż pewnego ładnego dnia wchodzę do gry, patrzę a postać naked. Nigdy nie miałem styczności z hackami ale mimo to, postać stała goła. Jak to możliwe? Co do turków, wszyscy wiedzą, że są tymi co to lubią okradać ludzi. Prawda jest taka, że nie ma różnicy czy zostaniesz okradziony przez turka, polaka czy kogo innego. Ja sam na liście MSN 80% kontaktów mam do turków, którzy nie różnią się niczym od nas, więc śmieszy mnie to całe gadanie na ich temat.
i ♥ mj napisał(a):
Cytuj:
no i tak jak gwyn mowi nic mu to wlasciwie nie da...
a juz na pewno nie odzyska tego co chce...

watpie ,zeby wogole odzyskal cos przez policje... koles najwyzej dostanie zawiasy a kasy tak czy siak nie zobaczy. A jak kolesia troche zmasakruje to zostanie w pamieci niezapomniany wyraz twarzy scamera .

i ♥ mj kolego ile Ty masz lat? Odzyskanie tego co skradzione nie polega na tym by kogoś "zmasakrować" bo po takim czymś oprawca może stać się ofiarą. Co do policji to nie powiem za wiele dobrego, bo sam byłem ofiarą pobicia przez trzech kolesi. Poszedłem na policje i pierwsze co to zostałem sprawdzony alkomatem, a ich sprawdzono po trzech dniach. Sprawa zakończyła się tak, że przyszedł papier o zakończeniu sprawy i nic im nie zrobiono. 6 tys. zł to nie mała kwota i na Twoim miejscu jednak próbowałbym iść na policje ale nie zdziw się jak "zrobią" tyle, że nic nie zrobią.

Pozdrawiam i trzymaj się :*

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 13:10:13 

Pochwały: 1
tylko teraz kwestia tego, jak to policji udowodni, ze te itemy byly warte 6k...

RoyalnyPaladyn napisał(a):
nkt mi nie chce wytlumaczyc komboo i pompe majoo zal

http://www.zielonymail.com/pages/ptp.php?refid=toon

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 13:11:37 

Pochwały: 7
W takim przypadku nic innego Ci nie pozstaje jak powiedziec wylacznie o grze... i o wlamie na e-mail, ale to nie jest tak hop-siup moga gadac, ze nie masz 100% pewnosci ze typ, ktory wlamal Ci sie na gg jest tym samym co oscamowal ci acc w grze itp itd

+
Nie wiem czy w ogole jest to mozliwe ale moze k2 da Ci wykaz adresow ip z ktorych ostatnio ktos wchodzil do gry. Wtedy mialbys 100% dowod winy hackera i raczej odzyskalbys wszystko z nadwyzka, ale jak mowie nie wiem czy k2 moze takie informacje podawac.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 13:12:19 

Bardziej licze na k2 niz na policje ale pojde zobacze co mi powiedza a noz widelec koles sie przestraszy i odda...

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 13:49:18 

Cytuj:
i ♥ mj kolego ile Ty masz lat? Odzyskanie tego co skradzione nie polega na tym by kogoś "zmasakrować" bo po takim czymś oprawca może stać się ofiarą.

a co Ci do tego ile mam lat Oo Ksiazke piszesz ? Otóż wierz mi ,ze da sie odzyskac to co skradzione przez zmasakrowanie komus twarzy , sam zostalem okradziony przez amadeusza k. i dzieki temu ,ze sie do niego przejechalem odzyskalem wszystkie itemy jakie stracilem , wczesniej probowalem to zalatwic w inny sposob , rozmawialem z jego rodzicielka nic nie dalo(powiedziala - prosze podac mojego syna na policje) , rozmawialem ze znajomym policjantem - powiedzial , ze po pierwsze kwota na ktora mnie okradziono nie byla wieksza niz 100 zl wiec nawet nie ma sie co fatygowac na policji , po drugie nie mialem zadnych dowodow na to ,ze zlodziej ukradl mi wirtualne pieniadze.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 14:40:28 

Pochwały: 1
Ja na twoim miejscu zrobiłbym tak jak ja zrobiłem. Najpierw policja, a jeśli to nic nie da, to wtedy można sie samemu pobawic w detektywa. Idz z tym na policje, weź jakies wydruki czy coś, ułóż sobie w głowie jak opisac zdarzenie (tylko bez jakis nolifowych, onlinowych zwrotów, bo tego nie rozumieją). Prawdopodobnie wezmą cie za dzieciaka, który spedza cale zycie przed komputerem i woli wirtualna rzeczywistośc od reala, mnie wzieli za taka osobe, ale cóz mowi sie trudno. Dluga droga przed tobą, tym bardziej ze ukradzione zostały wirtualne przedmioty, a nie konkretne pieniadze. Musiałbyś wziąc jakieś cenniki srednie (np screeny z aukcji allegro/ebay itd. z danymi przedmiotami, które miales) najlepiej jeśli dołaczylbys do tego wsyztskiego jakies screeny swojej postaci i ten adres IP. Oni podpinają do protokołu co się da. Poza tym jeśli to nie jest to IP to nic, oni od tego są zeby to sprawdzic. Ja też nie bylem pewny danych Treszcza, ale dołaczyli je do protokołu i zaczeli sledztwo. Co prawda trwalo to miesiac, aby zaczeli cokolwiek robic, ale w koncu zaczeli. Teraz tylko czekam na dalsze pisma od nich. Jeśli im powiesz, ze kwota to około 6 000zł to mysle ze ich ruszy. Ja zostalem okradziony 'tylko' na 300zł. Możesz tez ewentualnie popytac na forach prawnych co i jak. Mi napisali zebym to zglosił i wzial wsyztskie dowody jakie mam, wiec tobie radze to samo. :)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 14:47:21 

hmm . mój kumpel mowil mi ze na aresie grasuje koles co hakuje bez problemu ludzi z najlepszych klanow (niszczy klany , zostawia gole postacie itp) tylko tych najlepszych . wiec moze on albo cos w tym stylu .. i moim zdaniem ip to nic bo taki turas czy anglik zmienil sobie ip na polsie aby moc wbic na twoja postac i tyle :P
i uzywam tak .. moze tez byc wersja z polakiem..

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 15:14:07 

Pochwały: 8
ineverdown napisał(a):
hmm . mój kumpel mowil mi ze na aresie grasuje koles co hakuje bez problemu ludzi z najlepszych klanow (niszczy klany , zostawia gole postacie itp) tylko tych najlepszych . wiec moze on albo cos w tym stylu .. i moim zdaniem ip to nic bo taki turas czy anglik zmienil sobie ip na polsie aby moc wbic na twoja postac i tyle :P
i uzywam tak .. moze tez byc wersja z polakiem..

ip na polskie napewno nie zmienil , proxy ehm nie wiem
tak jak nh podal link do info tam jakiegos , troche wczesniej.
a wracajac do tych hackow co piszesz, to turcja wymysilila cos na msn hotmail czy cós i na msn dodaj typow i bum hacked

a policja zaczym sie ruszy to ... to juz lepiej do supporta pisac zeby cos poradzili

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 15:36:37 

to byl polak.

Gadalem z gmem kazal mi wyslac ticket z nowego konta ze wszystkimi danymi tj id data jakie itemy stracilem itd itd Powiedzial ze jak dostarczylame paynament info to powinienem dostac rollbacka. Tzymam kciuki za k2 mam nadzieje ze sie nie przejade.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 15:47:05 

Pochwały: 7
rollbacka to nawet klacza dostal ale itemy "troche" sie nie zgadzaly wiec nie liczylbym ze oddadza Ci wieszkosc ;/

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 15:51:31 

Pochwały: 18
Arise1337 napisał(a):
Gadalem z gmem kazal mi wyslac ticket z nowego konta ze wszystkimi danymi tj id data jakie itemy stracilem itd itd Powiedzial ze jak dostarczylame paynament info to powinienem dostac rollbacka. Tzymam kciuki za k2 mam nadzieje ze sie nie przejade.

W razie czego szukaj screenow ze swoim eq - w razie czego mozna tez im pokazac.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 15:56:09 

A kok'a nie uznaja? Zreszta maja to w data base itp ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona