ZnudzonY napisał(a):
lol gdzie ja pisa?em o jakiejkolwiek 'grupie trzymaj?cej ceny' ??? napisa?em, ?e duperzy wystawiaj? itemy du?o dro?ej
Napisales ze ceny sa takie bo duperzy zaczeli wystawiac po ogromnych cenach a reszta poszla w ich slady

Dla mnie to wlasnie "grupa trzymajaca ceny" czyli duperzy. Chyba za daleko przeskoczylem a ty nie nadazyles...
I co z tego ze wystawiaja? Wystawic se mozna i stac z merchantem przez tydzien i nic nie sprzedac.
Na Myko widzialem takiego goscia co stal przez tydzien w tym samym miejscu z tymi samymi itemami i nic nie sprzedal. Czyzby brak duperow.
Wystawiaja po takich cenach bo ktos ma tyle kasy (za duzo kasy) zeby to kupic, jak dla mnie to proste jak konstrukcja cegly.
ZnudzonY napisał(a):
Cytat:
Podaz jest taka sama bo zdupowane itemy sa kasowane
kto ci takich bzdur naopowiada?

a nie sa? Sorry dopiero zaczynam przygode z ta gra i ktos mi mowil ze GM mu item skasowal

A jak nie sa kasowane to spoko zdupuje sobie 9999 shardow +8 i sprzedam wszystkie w mora po 1m/szt. i mam 100gb
Podsumowujac kasy jest za wiele, z gry zrobilo sie smierdzace bajoro w ktorym:
1. po 1 dniu w abys mozna sobie zafundowac 3 reskile i 3 restaty u mastera (normalnie trzeba by siedziec w abys przez tydzien)
2. nie mozna wystawic merchanta z najdrozszymi itemami bo sa warte wiecej niz 999m(a mnie to wkurwia jak ktos cos sprzedaje a ja tego nie widze)
3. nie mozna wystawic kilku drozszych itemow po kilkaset m bo kasa zmieni znak jak je ktos kupi.
4. skrole do up sa nadal warte tyle co w npc w wyniku czego wizard+7 nadal jest warty 30m ale elixir+7 jest warty 10x drozej niz powinien - wieksza dysproporcja z wyposazeniem pet maga i papera = dysproporcja w pvp miedzy paprem i pet magiem.
To samo z bp - zbyt tanio wychodza ciuchy+7.
5. healer mniej zarabia na potach niz powinien. Gdyby ceny jeszcze wzrosly to wogule priesci przestali by robic potki a w koncu to czesc gry.
6. rezer mniej zarabia na rezach niz powinien i rezerom niechce sie rezowac qrwa:)
Kasa powinna zostac skasowana bo gra zrobila sie pod wieloma wzgledami zbyt latwa lub zle zbilansowana. Wiem ze to byla by bolesna decyzja i Znudzony mnie nie bedzie lubial

tak jak ludzie nie lubia Balcerowicza za reformy bo komus musial zabrac i zabral tym najbiedniejszym

a 99% polakow uwaza sie za najbiedniejszych.