Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-25 23:04:16
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 14:36:45 

http://forum2.knightonlineworld.com/vie ... 1&start=60 dla dieza o kasowaniu NP tu jest ale juz ten topic zosta? zamkni?ty. Po zamkni?ciu admin napisa? to "Poll Closed - Thank you for your input" narazie nic nie powiedzeli czy kasuj? czy nie.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 15:56:41 

Mazi wiesz co...a? mi ?al palcami po klawiaturze je?dzi?...chrzanienie pierd??? o popycie i poda?y i ?e to wina tych co maj? du?o kasy...omg we? przeczytaj to co napisa?e? jeszcze raz i mi odpowiedz, czy gracz zbieraj?cy kas? i ?yj?cy na handlu ma jakiekolwiek szanse ?eby zmieni? CA?Y rynek ? nie wydaje mi si?. ceny s? jakie s?, ale nie dlatego, ?e jaka? tam grupka graczy ma wi?cej GB ni? inni, tylko dlatego, ?e duperzy zacz?li wystawia? swoje przedmioty po ogromnych cenach, a pozostali gracze poszli w ?lad za nimi. Nie mo?na tu wi?c m??wi? o jakiejkolwiek zmianie na rynku przez spadek poda?y, bo ta jest taka sama jak rok temu i dalej. Bossy dropi? tak samo jak dropi?y, a ludzie dalej to sprzedaj?...nie rozumiem wi?c po co pisa?e? o tych swoich biznesach, chyba ?e si? chcia?e? pochwali? jaki to jeste? kasiasty pr0 i wog??le, nie wiem nie wnikam
normalnie nawet bym si? nie stara? ci tego ?adnie wyt?umaczy?, ale postaram si? by? mi?y...
ta gra polega na pkowaniu i zbieraniu kasy, wszystko co robimy ma jeden tylko cel, ?eby mie? tego jak najwi?cej. Ka?dy kto m??wi inaczej poprostu wciska jeden wielki kit...
pkowanie jest i owszem dla frajdy, ale dla frajdy zbierania npk??w, a nie ot tylko ?eby pkowa?, bo wtedy nie mia?oby to sensu. W ka?dej grze, nie tylko mmo, gracz jest wynagradzany za swoje trudy w r???ny spos??b, w KO jest to w?a?nie zbieranie npk??w i kasy. Je?eli graczy pozbawi si? tego na co tak ci??ko pracowali przez wiele miesi?cy to normalny gracz za tak? gr? podzi?kuje i p??jdzie sobie pogra? w co innego.
I przesta? mi tu pierniczy? o bluzgach i innych pr??bach umoralniania, bo trafi?e? pod z?y adres, no chyba ?e znowu kolejny pr0 gracz chce si? popisa? na, jak to uj??e? 'publicznym forum'...

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 16:54:54 

Znudzony... plz nie opowiadaj znowu tych bajek ze oto jakas tajemnicza grupa pojawila sie na USKO i wystawiala itemy po zawyzonych cenach i od tej pory ceny wzrosly 8| bo to jest wytlumaczenie dobre dla turka albo dla przedszkolaka.

Podaz jest taka sama bo zdupowane itemy sa kasowane a drop rate taki sam.
Popyt jest zwiekszony bo ludzie maja kase z dupowania gb a dupowana kasa NIE JEST KASOWANA, w wyniku czego mamy wzrost cen. NIECH ***** WYKASUJA DUPOWANA KASE NIE TYLKO DUPOWANE ITEMY !!!!!!!1

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 17:59:20 

Pochwały: 1
Jak czytam posty pokroju ?ozka to a? mnie skr?ce.

Co do wykasowania kasy/np. Strate np m??g?bym znie?? bo niew?tpliwie by?a by to mobilizacja do pkowania i przynios?a ?wie?y powiew na serwerach. Z 2 strony pomy?lcie co sie stanie jak wszyscy starzy gracze znowu na pk sie rzuc?. Hmm zamiast pvp, bedziemy mieli pvlag.
Natomiast nie wyobra?am sobie ?eby wykasowanie ca?ej kasy mia?o by? lekarstwem na nieudolone dzia?a gm??w. Kiedy? za 300mln kupi?by? 5 shard??w +1, teraz mo?esz kupi? 1 sharda +1. Ale chityny dalej pozostaj? 30 razy ta?sze od sharda. Nie liczy sie ilo?? kasy tylko to co mo?esz za ni? kupi?. Heh niestety ilo?? kasy dropionej z moba pozostaje ta sama wi?c heh ci??ko troche.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 19:38:08 

bibaus napisał(a):
Znudzony... plz nie opowiadaj znowu tych bajek ze oto jakas tajemnicza grupa pojawila sie na USKO i wystawiala itemy po zawyzonych cenach i od tej pory ceny wzrosly 8| bo to jest wytlumaczenie dobre dla turka albo dla przedszkolaka.

lol gdzie ja pisa?em o jakiejkolwiek 'grupie trzymaj?cej ceny' ??? napisa?em, ?e duperzy wystawiaj? itemy du?o dro?ej

Cytuj:
Podaz jest taka sama bo zdupowane itemy sa kasowane

kto ci takich bzdur naopowiada? :)

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 21:01:43 

ZnudzonY napisał(a):
lol gdzie ja pisa?em o jakiejkolwiek 'grupie trzymaj?cej ceny' ??? napisa?em, ?e duperzy wystawiaj? itemy du?o dro?ej

Napisales ze ceny sa takie bo duperzy zaczeli wystawiac po ogromnych cenach a reszta poszla w ich slady ;D Dla mnie to wlasnie "grupa trzymajaca ceny" czyli duperzy. Chyba za daleko przeskoczylem a ty nie nadazyles...
I co z tego ze wystawiaja? Wystawic se mozna i stac z merchantem przez tydzien i nic nie sprzedac.
Na Myko widzialem takiego goscia co stal przez tydzien w tym samym miejscu z tymi samymi itemami i nic nie sprzedal. Czyzby brak duperow.
Wystawiaja po takich cenach bo ktos ma tyle kasy (za duzo kasy) zeby to kupic, jak dla mnie to proste jak konstrukcja cegly.

ZnudzonY napisał(a):
Cytat:
Podaz jest taka sama bo zdupowane itemy sa kasowane

kto ci takich bzdur naopowiada? :)

a nie sa? Sorry dopiero zaczynam przygode z ta gra i ktos mi mowil ze GM mu item skasowal :rotfl: A jak nie sa kasowane to spoko zdupuje sobie 9999 shardow +8 i sprzedam wszystkie w mora po 1m/szt. i mam 100gb
Podsumowujac kasy jest za wiele, z gry zrobilo sie smierdzace bajoro w ktorym:
1. po 1 dniu w abys mozna sobie zafundowac 3 reskile i 3 restaty u mastera (normalnie trzeba by siedziec w abys przez tydzien)
2. nie mozna wystawic merchanta z najdrozszymi itemami bo sa warte wiecej niz 999m(a mnie to wkurwia jak ktos cos sprzedaje a ja tego nie widze)
3. nie mozna wystawic kilku drozszych itemow po kilkaset m bo kasa zmieni znak jak je ktos kupi.
4. skrole do up sa nadal warte tyle co w npc w wyniku czego wizard+7 nadal jest warty 30m ale elixir+7 jest warty 10x drozej niz powinien - wieksza dysproporcja z wyposazeniem pet maga i papera = dysproporcja w pvp miedzy paprem i pet magiem.
To samo z bp - zbyt tanio wychodza ciuchy+7.
5. healer mniej zarabia na potach niz powinien. Gdyby ceny jeszcze wzrosly to wogule priesci przestali by robic potki a w koncu to czesc gry.
6. rezer mniej zarabia na rezach niz powinien i rezerom niechce sie rezowac qrwa:)

Kasa powinna zostac skasowana bo gra zrobila sie pod wieloma wzgledami zbyt latwa lub zle zbilansowana. Wiem ze to byla by bolesna decyzja i Znudzony mnie nie bedzie lubial :D tak jak ludzie nie lubia Balcerowicza za reformy bo komus musial zabrac i zabral tym najbiedniejszym :D a 99% polakow uwaza sie za najbiedniejszych.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 21:29:50 

?eby? ty takie m?dro?ci prawi? na klanowym forum :) ?eby? si? tam chocia? zarejesetrowa?...zzz dobra koniec off topa :P

pokolei... :)
duperstwo posz?o na bardzo szerok? skal?, ale tak naprawd? ca?a historia z wzrostem cen zacz??a si? od...zamkni?cia bram abyss na kilka tygodni. Kto? wtedy wypowiedzia? prorocze zdanie, ?e wp?ynie to bardzo ?le na gospodark? w grze i mia? racj?. Kiedy abyssy posz?y w g??r? wszystko momentalnie podro?a?o, mo?na te? tutaj szuka? zale?no?ci skoro chcesz by? ju? a? tak dok?adny -.-
kasowanie dup??w...owszem kasuj?...tylko ciekawe jak to jest, ?e nie s? pokasowane zbrojki +9, bronie +10 itd itd :)

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-06 22:57:11 

I tak nie wykasuja kasy, tak czuje. NP tez raczej nie wyzeruja, ta ankieta wogole niema sensu bo wiekszosc graczy ma 2k- np i oni w wiekszosci beda za wyzerowaniem.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-07 07:58:28 

Sam niewiem od czego zacz?? :D

ZnudzonY napisał(a):
ceny s? jakie s?, ale nie dlatego, ?e jaka? tam grupka graczy ma wi?cej GB ni? inni, tylko dlatego, ?e duperzy zacz?li wystawia? swoje przedmioty po ogromnych cenach

Kto ci t? bajk? opowiedzia? ? :D loool myslisz ze duperzy zaczeli wystawiac rzeczy po duzych cenach? A jaki to by mia?o sens? Ze nikt by ich nie kupi? ? :D Nie na tym polega handel....
Ot??? skoro trzeba to t?umaczy? to prosz? :
Duperzy , nadupczyli od groma kasy(??cznie na servie pare set , moze nawet K gb)
A potem zacz?li KUPOWA? wszystko po kazdej cenie bo im to tita?o za ile kupi?. Wiara zacz??a wystawiac wszystko dro?ej.

ZnudzonY napisał(a):
ale tak naprawd? ca?a historia z wzrostem cen zacz??a si? od...zamkni?cia bram abyss na kilka tygodni

Przepraszam , ale po przeczytaniu tego zdania ... p?k?a tama i zacz??em si? ?mia?....
Ty wiesz... ze zamykaj? bramy ci co aktualnie w?adaj? zamkiem... I ze przez te bramy, (nawet zamkni?te) da si? ?atwo przedosta?......

[ Dodano: 7 Wrzesie? 05, 07:58 ]
Uwaga : K2 to idioci

OMG K2 jest ZACOFANE....
Wchodze na server ... patrze 80m w inventory niemam , a tyle zostawi?em. Wyzerowali kas? mysle. Id? do inn .. i co widze... .. Wszystkie moje gold bary nadal s?!
Mialo to pom??c noobom. Zrobili co? dok?adnie na odwr??t !!!! ćća A teraz noobki straci?y ca?? kase , a duperzy /ca?a reszta ferajny nadal ma kaseeee ćaarghhh niemogeeee o_O K2 nalezy t?pi?.
:arrow: Pytanie : kto m??g? by? a? tak g?upi ?

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-07 15:41:29 

wiesz co mazi Oo ty chyba poprostu za kr??tko grasz w t? gr? Oo i nie znasz fakt??w Oo ale nie chce mi si? twojej g?upoty prostowa? :) niech zostanie taka jaka jest, przynajmniej ludzie si? maj? z czego po?mia?
btw. wyobra? sobie, ?e wiem kto mo?e zamkn?? bram? ^^ wyobra? sobie ?e nawet bra?em udzia? w csw i to niejednokrotnie :) i zakoduj sobie w g???wce, ?e ?wiat i KO istnia?o jeszcze d?ugo przed tob? :) tak samo jak duperstwo zreszt?

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-07 16:16:04 
pojecha?o was z t? kas???

zosta?a ona skasowana czy nie?
bo mam codopiero 11% KE

ja ostatnoi bi?em kase na gobach i abbys i zarobi?em 7,5 mln i niech q**** spr j? skasowa? to sie ubije. A niekt??rzy sami zarobili i maj? po 6gb , jak skasuja je to w?tpie by juz grali z takim zapa?em jak wtedy :/

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-07 16:37:58 

ta , wykasowali kasiore ale tylko w coinach. Lune items zosta?y....

ZnudzonY, tak. Masz racj?. Wzrost cen spowodowa?o "Tajne Ugrupowanie Mrocznych Duper??w Wystawiaj?cych Rzeczy Po Wysokich Cenach Po To Aby Nikt Ich Nie Kupi?".
T.U.M.D.W.R.P.W.C.P.T.A.N.I.N.K. R??wnie? w swojej straszliwej oporowej dzia?alnosci zablokowalo dost?p do abyssa, po to aby zdro?a?y abyssy. Ich "Szyderczy Plan Zag?ady Gospodarczej KO" wypali?.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-07 16:52:03 

Mazi napisał(a):
ta , wykasowali kasiore ale tylko w coinach. Lune items zosta?y....

dziwne bo ja jakos mam kase tak jak mialem (i przy sobie i w inn) wiec chyba tylko tobie wykasowali :devil: :]

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-07 16:54:02 

nie tylko mi... ale to fak bo jednemu kolesowi z klanu tez nic nie skasowa?o o_o

btw. Prisoner na Aresie straci? 1,5 bil zuahaha

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-07 17:05:06 

moze skasowali tylko np. tym co mieli powyzej 50mln o_O bo ja cale szczescie kupilem chitynki przed ke i zostalo mi ok. 8mln wiec moze kasowali goscia co maja za duzo kaski :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona