Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-11 14:12:30
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 344 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 14:24:38 

Pochwały: 74
peyo napisał(a):
ah no, bo przeciwny team tak zrobić nie może, nie? Wy wbijacie po Ryze/Ranged Carry, Janna wsadza ulti, podchodzicie znowu, Ryze/Ashe flash/ghost. W tym czasie tank albo offtank wam zbija tyły.

No nie może, bo mamy lepszy setup :)

peyo napisał(a):
problem pojawia się wtedy, kiedy Kassadin jest zbanowany w 99,99% gier, a Anivia w 60-70%... wtedy gra się bez castera?

Kassadin dostaje bany, chociaż na dzień dzisiejszy nie jest już dla nas aż tak groźny jak kiedyś i nauczyliśmy się go kontrować, więc powoli odchodzimy od banowania Kassadina. Anivię mało kto banuje ma 5vs5 rankach, jeszcze rzadziej zdarza się, żeby ktoś nam ją podwędził, z bardzo prostej przyczyny- to trudny champ i mało kto umie nią wystarczająco dobrze grać. Oczywiście, że nie zagramy bez castera, zakładając, że nie ma ani Anivii ani Kassadina, weźmie się coś innego, ale nie Ryze ;)

peyo napisał(a):
//edit: a i po co Ulti wszystkie, żeby Sorake zabić? 2s Stun i się poskłada w tym czasie :3

Myślisz, że to takie proste zabić Sorakę? Trzeba całkiem sporo CC na nią zużyć, żeby padła. A dwa stuny mniej w teamfighcie zmarnowane na Sorakę to jest 5 łatwych killi dla mojego teamu.

Zbierz 4 kolegów, albo zagraj ze mną 1vs1 to się przekonasz jak to wygląda w praktyce, bo solo rank i normale totalnie zaciemniły ci obraz tej gry.

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 14:36:37 

Pochwały: 127
Zwierz@K napisał(a):
Zbierz 4 kolegów, albo zagraj ze mną 1vs1 to się przekonasz jak to wygląda w praktyce, bo solo rank i normale totalnie zaciemniły ci obraz tej gry.
nie, nic mi nie zaciemniło. Wiem, że jesteście zgrani i sobie dobrze radzicie, ale pieprzenie, że macie lepszy setup jest debilne.
Ja osobiście zawsze banuję Anivię, zarówno w solo jak i premade (które gram rzadko). Lepsze teamy też ją banują.

Grać z tobą 1v1? Przecież nie o to w tej grze chodzi, sam to nawet pisałeś wczoraj. Premade też nie zagram, bo nie mam teamu, z którym jestem tak dobrze zgrany. Ale nie tylko ja gram w tą grę i są ludzie, którzy są o wiele bardziej zgrani niż wy, o czym się wkrótce przekonacie, jak tylko wejdziecie jeszcze trochę wyżej.

Wasz inny caster, to MalZahar jak zakładam. Problem w tym, że on wcale nie jest lepszy od Ryze. Ma stuna, ale również stunuje samego siebie. Ma silence, ale można go spokojnie uniknąć. Jest miękki i spływa o wiele szybciej niż Ryze. No i po zużyciu skilli może co najwyżej, jak to powiedziałeś, oglądać mecz ze spectate'a. Jego rola to co najwyżej wyznaczenie focusu, gdzie zostaje zabity 1 za 1, nawet nie trzeba na niego stunów marnować.

Sporo CC, żeby zabić Sorakę? 1 burst i składa sie w 2s, każdy dobry team to potrafi zrobić. Dlatego też, Janna i Taric > Soraka.

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 15:00:27 

peyo napisał(a):
pieprzenie, że macie lepszy setup jest debilne.

Setup to połowa sukcesu. Źle dobierzesz champy i nie zrobisz nic. Pójdzie za bardzo w deffa, to zabraknie dmg, przesadzisz z dmg, to wytrzymały team cie zmiecie, zrobisz setup pod range dps-a, to po jego zabiciu pozostałe 4 champy są bezuzyteczne. My mamy setup który jest zbalansowany i jest wypadkową dmg i wytrzymałości, z dużą ilością CC i jak przegramy, to nie przez champy, a przez nasz błąd. Nie raz wygrywaliśmy z potencjalnie lepszym przeciwnikiem dlatego, że mieli gorszy setup, bo mieli early game champy albo grali na Corkiego, którego wystarczyło zabić, żeby reszta się rozbiegła w panice i dała wybić do zera bez strat z naszej strony. I nie, nie były to low elo, a ranki 1500-1600 z duzą ilością winów.

peyo napisał(a):
Przecież nie o to w tej grze chodzi, sam to nawet pisałeś wczoraj. Premade też nie zagram, bo nie mam teamu, z którym jestem tak dobrze zgrany. Ale nie tylko ja gram w tą grę i są ludzie, którzy są o wiele bardziej zgrani niż wy, o czym się wkrótce przekonacie, jak tylko wejdziecie jeszcze trochę wyżej.

OK, jak kiedyś spotkam na wyższych rankach tego genialnego Ryze, którym nikt nie gra to dam ci znać.

peyo napisał(a):
Wasz inny caster, to MalZahar jak zakładam. Problem w tym, że on wcale nie jest lepszy od Ryze. Ma stuna, ale również stunuje samego siebie. Ma silence, ale można go spokojnie uniknąć. Jest miękki i spływa o wiele szybciej niż Ryze. No i po zużyciu skilli może co najwyżej, jak to powiedziałeś, oglądać mecz ze spectate'a. Jego rola to co najwyżej wyznaczenie focusu, gdzie zostaje zabity 1 za 1, nawet nie trzeba na niego stunów marnować.

No tak, ale co z tego, że swoim ulti zabije praktycznie każdego, a już moja w tym głowa, żeby sam przy tym nie padł? Fakt, że Mal pada częściej od Anivi, ale jego silence i Soraki silence to jest gnój że hej, można pół teamu wyłączyć z fighta. Co do unikania skilli, to jak gram Janna albo cho, to się śmieje, jak ładnie wchodzą pod moje casty, ale jak jestem na przeciwko, to sam widze, że nie tak łatwo tego unikać. W teamfighcie gdzie uciekniesz? Cofniesz się zostawiając team? To wtedy przeciwnik wbije w 5vs4. Obaj wiemy, że to nie takie proste, więc nie pitol o unikach...

peyo napisał(a):
Sporo CC, żeby zabić Sorakę? 1 burst i składa sie w 2s, każdy dobry team to potrafi zrobić.

Damn, to rozegrałem tyle meczy i nie trafiłem jeszcze na dobry team? Czy też może mój build i skill są takie mega, że jednak nie spływam w 2s?

peyo napisał(a):
Janna i Taric > Soraka.

Moge już parsknąć śmiechem? Taric jedyne co ma fajne to stun. Heal to jakiś żart, ulti się niby przydaje, ale strach je odpalać tak zżera mane. W dodatku jest zbyt squishy jak na supporta. Nie sfarmisz się nim na sensowne itemy, bo na linii masz nie tykać minionów (poza obijaniem ich dla podreperowaniem many), więc hajs masz tylko z asyst, a to mało. Więc padasz. Janna jest fajna, dużo nią grałem i dobrze mi się nią grało, ale nie robi aż takiej przewagi jak Soraka. Nerf na shielda, nerf na ulti. Nie zapominaj, że heal soraki jest duży, w dodatku daje bonus do deffa. Do tego dochodzi MR, redukcja MR przeciwnika, silence i mega ulti leczące wszystkich. Soraka > Janna. Mam ciut więcej gier niż ty rozegranych na obu champach i to na 5vs5 rankach. A reszta supportów śmiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 15:06:19 

Pochwały: 7
no, ostatni mieliśmy setup z dupy bo nam czampy zajechali, dostałem fokusa (znaczy przed jajkiem i odpaleniem zonaji na defa jeszcze wbiłem kombo, a 500 ap zrobiło swoje i tam ktoś padł) i zostało jajko które bili tak długo, że haef i gruby zabili jeszcze 3 w czasie tego jak chcieli mi zbić jajko

więc jak zwierzak powiedział, granie na jednego śmierdzi, a u nas kto nie padnie, to i tak reszta ma dmg

a tak btw, soraki silenc jest najbardziej op, taric i jana ok no ale wskakuje w nas xin, dostaje silencio i może popatrzeć >ha<

nie wiem cizia nie chce mi się z tobą kłócić ale jest tak jak było z knajtem, 50lvl wbity a wypowiadasz się i pouczasz ludzi którzy zdobyli/mają wieksze doświadczenie

doświadczenie które masz z solo ranków to nic w porównaniu z premade, więc prosim nie kompromisuj się

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 16:35:56 

Zwierz@K napisał(a):
Setup to połowa sukcesu. Źle dobierzesz champy i nie zrobisz nic. Pójdzie za bardzo w deffa, to zabraknie dmg, przesadzisz z dmg, to wytrzymały team cie zmiecie, zrobisz setup pod range dps-a, to po jego zabiciu pozostałe 4 champy są bezuzyteczne. My mamy setup który jest zbalansowany i jest wypadkową dmg i wytrzymałości, z dużą ilością CC i jak przegramy, to nie przez champy, a przez nasz błąd. Nie raz wygrywaliśmy z potencjalnie lepszym przeciwnikiem dlatego, że mieli gorszy setup, bo mieli early game champy albo grali na Corkiego, którego wystarczyło zabić, żeby reszta się rozbiegła w panice i dała wybić do zera bez strat z naszej strony. I nie, nie były to low elo, a ranki 1500-1600 z duzą ilością winów.
eh... no sorry, ale team który nie jest zbalansowany, to nooby. Nie ważne, że mają 1500-1600 ELO, jak grają tylko na Corkiego to zasługują na przegraną. Myślałem, że mówimy o dobrych graczach, nie o botach.

Zwierz@K napisał(a):
OK, jak kiedyś spotkam na wyższych rankach tego genialnego Ryze, którym nikt nie gra to dam ci znać.
nie mówiłem akurat o Ryze, ale tak, można go spotkać.

Zwierz@K napisał(a):
Moge już parsknąć śmiechem? Taric jedyne co ma fajne to stun. Heal to jakiś żart, ulti się niby przydaje, ale strach je odpalać tak zżera mane. W dodatku jest zbyt squishy jak na supporta. Nie sfarmisz się nim na sensowne itemy, bo na linii masz nie tykać minionów (poza obijaniem ich dla podreperowaniem many), więc hajs masz tylko z asyst, a to mało. Więc padasz. Janna jest fajna, dużo nią grałem i dobrze mi się nią grało, ale nie robi aż takiej przewagi jak Soraka. Nerf na shielda, nerf na ulti. Nie zapominaj, że heal soraki jest duży, w dodatku daje bonus do deffa. Do tego dochodzi MR, redukcja MR przeciwnika, silence i mega ulti leczące wszystkich. Soraka > Janna. Mam ciut więcej gier niż ty rozegranych na obu champach i to na 5vs5 rankach. A reszta supportów śmiedzi.
chyba ja parsknę. A co, Soraką zabijasz i ksujesz miniony? Tak samo masz kase jedynie z asyst, z niczego więcej, więc ten argument jest totalnie idiotyczny.
Specjalnie dla ciebie porównam całą 3.

Survi:
- wszyscy mają plus/minus taki sam bazowy Armor - Janna 77,4/Soraka 75,8/Taric 74,1 - ale Taric ma +60 dla siebie i +30 aoe aurę z W
- wszyscy mają ten same bazowy MRes - 30, Soraka ma Passive dający 16MResa
- HP ma największe Taric - 2088, potem Janna - 1760 i na końcu Soraka - 1565

Survi własne: Taric > Soraka > Janna

Heal:
Taric - 220+0,9 na siebie i target albo 308+1,26 na siebie. 12s CD, redukcja 2s przy każdym ataku oraz 50+0,2/1s na siebie, ograniczone maną, 20s CD od wyłączenia.
Soraka - 300+0,9 na target oraz +80Armora, 10s CD oraz globalne aoe 440+1,3. 100s CD.
Janna - spore aoe 150+0,175/1s (czyli max 600+0,7/4s). 120s CD, aoe knock back.

Heale: Soraka > Taric > Janna

CC:
Taric: 1-2s STUN, 10s CD
Soraka - 3s Silence, 15s CD
Janna - aoe knock-up, 10s CD, 4s 48% slow, 8s CD oraz aoe Knock-back, 120s CD

CC: Janna > Taric > Soraka

Bonusy dla teamu:
Taric - Aura +45AD (+90 na siebie) oraz Aura +30 Armora (+60 na siebie)
Janna - Shield 240+0,9EHP (liczone po resistach), +50 AD na 1 osobę, globalna Aura 3% Movement Speeda
Soraka - Aura 16MRes

Bonusy: Janna > Taric > Soraka

Inne:
Taric - redukcja Armora (30) w zamian za aurę Armora
Soraka - 125 many dla targetu i jej samej w zamian za Silence, redukcja Magic Resa (8 - stackowalne).

Tak więc jak widać, Heal Tarica to wcale nie jest żart, bo 80HP wymienia na Heala o tej samej wartości na siebie (jeżeli rzuca na siebie, to ma nawet większy heal). Jeżeli boisz się ulti odpalać to sorry, już pisałem, nie masz pojęcia o charze, to go nie oceniaj, to samo co z Ryzem :x Aura +45AD jest genialna w team fightach, odpalić to na 10s można bez żadnych problemów (770 Many w ciągu tych 10s) i daje to sporą przewagę. Także genialne do pushowania/backdoorowania.

Soraka opiera się tylko i wyłącznie na Healach, dlatego nie jest taka dobra. Poleci Ignite/Ex. Calling/skill redukujący Heala i kópe zrobisz, a nie się przydasz. Jest najłatwiejsza do zabicia.

Andaraste napisał(a):
nie wiem cizia nie chce mi się z tobą kłócić ale jest tak jak było z knajtem, 50lvl wbity a wypowiadasz się i pouczasz ludzi którzy zdobyli/mają wieksze doświadczenie
oh, żebyś ty jeszcze wiedział o połowie charów na których grałem. Sam nie wbiłem nigdy 80, bo nie miałem na to czasu (w przeciwieństwie do ciebie ja jednak uczęszczałem do szkoły), ale za to wbijałem z innymi te levele. Grałem na różnych charach 80+ więc się nie wypowiadaj jak gówno wiesz. Zresztą, właśnie widzę, jakie większe doświadczenie masz.

Wygrywacie dlatego, że jesteście zgrani przede wszystkim. A co do solo, to akurat całkiem sporo rzeczy stamtąd się pokrywa, bo mechanika gry jest taka sama.

/edit: a i ja też mam prawie 1500 premade, chociaż praktycznie nie gram i wg. ciebie grać nie umiem. Mało tego, grałem głównie z Anganor timem, który jest jeszcze gorszy niż ja. Jeżeli z takimi gracie i wygrywacie to gratulacje :3

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 16:53:51 

Cytuj:
chyba ja parsknę. A co, Soraką zabijasz i ksujesz miniony? Tak samo masz kase jedynie z asyst, z niczego więcej, więc ten argument jest totalnie idiotyczny.

Tylko że soraką mam miliard asyst? W dodatku mój build zapewnia mi stały przypływ coinów.

Nawet mi się nie chce czytać tego twojego TEORETYCZNEGO porównania. Bo w grze to nie staty wygrywają a skille i umiejętne ich wykorzystanie. Soraka ma je najlepsze spośród wszystkich trzech omawianych, więc te cyferki sobie można o kant dupy potłuc. Serio cizia, w dupie byłeś i gówno widziałeś ieśli chodzi o supportów... Napinaj dalej te solo ranki i żyj w przeswiadczeniu że Ryze cokolwiek ugra albo że Taric > Soraka... Moze na forum fristajlera ci przybiją piątkę za takie poglądy, bo to ta sama liga jeśli chodzi o skill.

peyo napisał(a):
Soraka opiera się tylko i wyłącznie na Healach, dlatego nie jest taka dobra.
No tak, bo przecież nie ma nic innego... Lepiej mieć 10 stuna w teamie albo średnią tarczkę. Co do CC, to silence > stun > knock. Bo mają silence ani skilla nie uzyjesz, ani spella nie użyjesz. Tylko paść możesz. Dlatego silence jest taki imba.

peyo napisał(a):
Wygrywacie dlatego, że jesteście zgrani przede wszystkim. A co do solo, to akurat całkiem sporo rzeczy stamtąd się pokrywa, bo mechanika gry jest taka sama.

Niby to samo, a jednak zupełnie inaczej się gra. A wygrywamy bo mamy setup wypracowany po wielu przegranych meczach, z których umieliśmy wyciągnąć wnioski. Dzięki temu zrezygnowaliśmy z gry na kilku pozornie OP champach na rzecz takich, które dają przewagę w teamfighcie, porzuciliśmy np Udyra. Dlatego nie znajdziesz na rankach Ryze.

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 17:12:50 

to co zfieszak powiedziała +

teoretycznie solo ranki są jak premade, każda postać op jak się umie grać, soraka jest słaba, ryze jest op bo ma skila co 1sek i tak dalej i tak dalej..

TEORIA OPPPP / DOÅšWIADCZENIE SUXXX

weź ty pierw pograj coś, potem się wypowiadaj

haha tak jak się kiedyś kłóciłeś, że ep3>in- hm właściwie to się zgadzam no bo przecież w teori mam więcej defa i hp na magu, co z tego jak na malice dostaje po 200 więcej dmg ale TEORETYCZNIE jest lepsze bo malice nigdy nie dostane itp itd

dobra ja się nie udzielam już bo to strata czasu, co do twojego grania w knajta to się nie kompromisuj, bo dotać pasy to każdy umie, ale coś grać to co innego

tak przy okazji, u nas na ts ludzie się z ciebie śmieją jak widzą co piszesz i nie mówię tutaj o haefie walzurze i reszcie, ale o ziomkach którzy cię nie znają ale widzą tą całą teorie

autentyczna rozmowa z przed tygodnia:
ty haef to może z cizią zagramy?
on ma dużo wiedzy na temat skili, buildów ale to wszystko, gówno gra

to tyle, pa :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 17:32:08 

Zwierz@K napisał(a):
Co do CC, to silence > stun > knock. Bo mają silence ani skilla nie uzyjesz, ani spella nie użyjesz. Tylko paść możesz. Dlatego silence jest taki imba.

rozjebałeś mnie, leżę i kwiczę :rotfl: :lol2:
nie wiem czy wiesz, ale STUN też uniemożliwia używanie skilli. Mało tego, blokuje jeszcze Auto Attack, ruch oraz Summoner Spell (chyba wszystkie poza Cleansem), więc powiedz mi jak, JAK Silence jest lepszy od stuna? :lol2:
Silence nawet wszystkich Summonerów nie blokuje, jak Ignite czy Exhaust.
I nie, nie ma nic innego, a Ignite jest dla niej zabójczy.

Zwierz@K napisał(a):
Tylko że soraką mam miliard asyst? W dodatku mój build zapewnia mi stały przypływ coinów.
no nie, bo przecież tariciem i Janną nie masz asyst w ogóle :x
Tak samo build, że niby na Taricu nie mogę złożyć tego samego? Przecież jestem twardszy, to sobie mogę składać cokolwiek chce - kolejny debilny argument z twojej strony.

Zwierz@K napisał(a):
Bo w grze to nie staty wygrywają a skille i umiejętne ich wykorzystanie. Soraka ma je najlepsze spośród wszystkich trzech omawianych, więc te cyferki sobie można o kant dupy potłuc
jak porównujesz postacie, to porównuj je grane na tym samym poziomie. Porównywanie Soraki granej przez pro elo ownera z 10k ELO do Tarica granego przez ciote z 900 ELO jest kolejnym debilizmem. TEORETYCZNIE to Taric jest lepiej zbudowaną postacią jeżeli chodzi o support, tak więc grany przez osoby na tym samym poziomie będzie lepszy niż Soraka, taka jest prawda. Równie dobrze możesz powiedzieć, że Ania (grana przez wymiatacza) jest lepsza niż Anivia (grana przez bota). Gratulacje.

Andaraste napisał(a):
haha tak jak się kiedyś kłóciłeś, że ep3>in- hm właściwie to się zgadzam no bo przecież w teori mam więcej defa i hp na magu, co z tego jak na malice dostaje po 200 więcej dmg ale TEORETYCZNIE jest lepsze bo malice nigdy nie dostane itp itd
PRAKTYCZNIE to ja grałem z Priestami, którzy wiedzieli co to cure i nigdy nie miałem Malki przez więcej niż 1-2s.

Andaraste napisał(a):
tak przy okazji, u nas na ts ludzie się z ciebie śmieją jak widzą co piszesz i nie mówię tutaj o haefie walzurze i reszcie, ale o ziomkach którzy cię nie znają ale widzą tą całą teorie

autentyczna rozmowa z przed tygodnia:
ty haef to może z cizią zagramy?
on ma dużo wiedzy na temat skili, buildów ale to wszystko, gówno gra

szczerze, gówno mnie interesuje co sobie tam gadacie, my tak samo się z ciebie bambo śmiejemy, tak więc gl&hf.

btw, zwierzak, Janną masz mniej rankedów niż ja ;)

Ostatnio edytowano 2011-03-12 17:44:11 przez peyo, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 17:43:22 

Serio, przestań się cizia kompromitować... W teorii to ty i w KO byłeś dobry... A jak trzeba było kogoś tepnąć to miałeś "laga".

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 17:45:47 

Pochwały: 16
Oblivion niszczy sie od srodka

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 17:54:01 

nie masz się już czego przyczepić to się na KO przerzucisz?

nic dziwnego, że miałem lagi, skoro grałem na drewnianym komputerze i jak tylko się coś działo albo pojawiałem się w townie to mi ścinało kompa. Ale pamiętam też jak nieraz wszyscy gadali, że zajebiste TP i w ogóle. Sam też nie zawsze dawałeś heala/cure'a/buffa na czas więc stfu. Miałem żałosne itemy i level, bo grywałem wtedy może 2-3h dziennie i to ciągle PK, bo zawsze było "o jest mag, chodzcie na PK, pierdol EXPa, potem se poexpisz", ale robiłem tyle ile się dało.

Jak grałem już na trochę lepszym kompie, na Pathosie, na magu który nie spływał na spike+thurst, to jakoś potrafiłem tepować, slowy/stuny wbijać, bić i jeszcze inne rzeczy, co Asta, Ara i inne Caty mogą potwierdzić. Nikt tam na moje TP nie narzekał, wręcz przeciwnie.

Z Oblivionu to tam Valzur najbardziej ogarnia.

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 18:44:42 

Na pathosie same faje grają :P

peyo napisał(a):
nie masz się już czego przyczepić to się na KO przerzucisz?

Się nie przerzucam, tylko ci mówię, że już za czasów KO byłeś teoretykiem. Na papierze cacy, tabelki, wykresy, porównania, a grze ciut gorzej. W żadnym razie nie mówię, że lamiłeś w KO bądź lamisz w LoL-a, tylko że u ciebie za dużo jest teorii a za mało praktyki.

Solo rank to jest totalnie inna bajka niż 5vs5. Przykład sprzed chwili, dwa mecze wygrane z rzędu pomimo imba feedu ze strony naszego teamu (ja i Gruby duo premade), ale cudem ugraliśmy. Na premade 5vs5 nie ma szans ugrać gry, gdzie na początek jest 0/12 w team killach.

PwnT^ napisał(a):
Oblivion niszczy sie od srodka

? Kto był w Starym Oblivionie to wie jakie z nas mendy i ciule, non toper się obgadujemy za plecami a i tak się loffciamy. Cizię też kochamy, ale w niczym nam to nie przeszkadza, żeby się z niego ponabijać, a jak czasem nas odwiedzi na TS-ie to się nabija razem z nami z Darkmaga czy innego Złomka. Nie ma w tym wrogości ani agresji, za długo się znamy na tak dziecinne zachowanie jak strzelanie fochów ;)

peyo napisał(a):
btw, zwierzak, Janną masz mniej rankedów niż ja ;)

Jak byś podzielił solo ranki i premade 5vs5 to na piatkach mam ich ciągle więcej ;) Ja ogólnie w teamie gram supportami, Soraka, Janna, Taric i coś wiem o wszystkich trzech. Zaczynałem Janna, ale okazała się niewystarczająca, potem był Taric, teraz jest Soraka i nią gra mi się zdecydowanie najlepiej i widać to w naszych grach, team też jest zadowolony z posiadania Soraki, bo robi monumentalną przewagę i na liniach i w teamfightach. Janną będąc na bocie nie uratujesz z ulti zgankowanego topa czy mida, Soraką owszem (jak coś to stąd właśnie ten miliard asyst o których wspominałem). O tyle nam bardziej pasuje Soraka, ze pozostałe nasze champy mają wystarczająco dużo łapania i kolejny stun jest zbędny. Ale silence to potężny skill (3s), w dodatku jest dość często (30% CD mam), więc wyłączenie ich tanka, np Malphita, jak chce na nas zaszarżować, poprzez wbicie mu stuna, a i tak był juz w nas wklikany, to jest poezja popatrzeć jak pada. Albo nakręcający się Rammus, jak sie wkręca i nagle puf, nie ma taunta. Stun go zatrzyma, a my wolimy, żeby do nas przyszedł ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 21:38:20 

tyle, że ja sporo tych teorii testuję, o czym nie tak dużo osób wie ;)

To, że tobie się gra lepiej Soraką i że lepiej wam do stylu gry pasuje to ok, nie mam nic do tego. Też wolę Kassadina od Anivii, chociaż wiem, że ona jest lepsza. Ale twierdzenie na tej podstawie że Taric to syf, to chyba lekka przesada? :P

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 21:45:45 

'te te te miastuś, dawaj kolegom kase, my sobie pójdziemy, a Wymądrzać będziesz się później'

Tytuł:
PostNapisane: 2011-03-12 21:51:40 

Nie mówię, że Taric to syf, bo też nim grywam, ale na pewno nie jest lepszy od Soraki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 344 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna strona