Mysle ze w przypadku papiera sprzet jest duzo wazniejszy i drozszy niz dla inteligentnego maga. Z tej prostej przyczyny ze braki def nalezy zrekompensowac dobrymi unikatami. Fakt ze papier ma wiekszy power i jest bardziej smiercionosny ale tez czesciej umiera. A poniewaz papier to bardzo mocna postac jesli chodzi o dmg to unikaty poprawiajace defa i zycie sa kosmicznie drogie, nie wspominajac nawet o lycaon staffie ktory jest chyba najdrozszym itemem (na cypherze przynajmniej). Bycie zwyklym papier magiem (czytaj wizard +8 i ciuchy +8 + biziteria +9 hp) nie jest zle bo power jest poterzny ale czesto sie konczy na pressok. Zwlaszcza w zetknieciu z jakims melasem. Int mag wiecej przetrzyma od melasa ale tez mniej zabije.
Tak off topic ja mam ok 900 defa z AC 300 jako int mag, jako papier ponad 550. Oczywiscie wszystko zalezy od konfiguracji (czy nosisz speard, dd itd). Jako papier polecem zrobienie kilku tali. Najlepsze zestawy wg mnie to Flame talia (nosisz caly czas) ew Arrow talia (wiadomo macro

) a jak czujesz ze cie asek goni to zakladasz Dagger talie lykasz pota i town

Ogolnie podsumowujac bardzo dobry papier mag to bardzo kosztowna postac ale taki ktorym mozna poszalec jest dosc ekonomiczny. Int zadajacy dmg porownywalny do papiera do astronomia (sam koszt elixira +8 i complete +7). No i jeszcze jedno. Zazwyczaj apier mag ma wiecej hp niz int mag. Why? Bo szmaty +8 latwiej zrobic niz complete +8