Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-06-24 22:52:57
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kilka pyta? pocz?tkuj?cego maga...
PostNapisane: 2006-01-30 00:38:34 

Na pocz?tku chcia?em si? przywita?, to m??j pierwszy post na tym forum XD
1. Robi? "normalnego" maga, i mam podstawowe pytanie o statystyki. A dok?adnie , do ilu ci?gn?? MP? Na razie (15 lvl, dzisiaj zacz??em gra?) mam 80, i nie wiem co dalej.
2. Jakie itemki nosi? na razie, tak do 30 lvlu. Tylko tak raczej realistycznie ;D Kasy za du?o nie mam. Ewentualnie gdzie mo?na liczy? na dobrego dropa w okolicach tego lvlu.
3. Gdzie expi?. Ostatnie 4 lvle robi?em na kecoon fighterach i bulture'ach, ale troch? powoli si? mi idzie...
Z g??ry dzi?ki za odpowied?.

Tytuł:
PostNapisane: 2006-01-30 10:12:18 

Pochwały: 2
Po pierwsze: witam na forum.
Dwa: Czy masz beginer helpera? ( tj. czy wzi??e? u " selith special store" tego questa? )
trzy: na pocz?tku radzi? bym ci grac paper magien, albowiem jest on o wiele prostrzy w obs?udze ni? inne specjalizacje.
Aby grac paperem nie pakujesz wogule w int tylko w MP ( pozwoli ci to zadawa? o wiele wi?ksze obra?enia)
A co do ubra?... paper nosi tylko najgorsze szmaty, dlatego je?eli uda?o ci si? znalezdz w potworkach jakiec " low quality jewel " to kupujeszz u handmade arms ( ? ) najgorsze ciuchy dla maga i sobie all upujesz u proconsula na +4 ( na start to ca?kiem dobry set bedzie )
A co do expa... ja na 15 juz dawno by?em Lufersonie... ale jezeli chesz ci?gle expic w mora to radze ci atakowa? gloomwingi i orki ( ew. bultury ( daj? ponad 500 expa a s? na 1 strza? ))

Pozdro :faja:

Tytuł:
PostNapisane: 2006-01-30 10:19:51 

Jesli chodzi o itemy to nie bede sie wypowiadac bo nie wiem za bardzo co polecic. Co do statsow to tez za duzo nie doradz? bo nie znam sie na statsach u el morad??w. Ale powiem ci jedno: jesli jeszcze tego nie zrobiles, bierz chickena (begginer helper - special store obok hum inn) z moradonu i zainwestuj na TP do piany. Potem albo czekaj w miescie albo umow sie z jakimis polakami zeby cie do 30 dostukali albo najlepiej idz na APO, deru, harpie (nie wiem jak sie nazywa lokacja u el morad??w) bo atm chetnie biora chickenow dla manner??w i wiekszego expa. Jak bedziesz mial szczescie zrobisz 30 lvl w 30 min i na dodatek nie kiwniesz nawet palcem.

Jak napisal poprzednik zagraj lepiej na razie papierem flame bo jest tanszy w utrzymaniu (naprawa, sprzet). Jak sie dorobisz i nabierzesz doswiadczenia pomyslisz co dalej.

Pozdro

RETIRED

Tytuł:
PostNapisane: 2006-01-30 11:05:27 

Jesli nie wzi?? wczesniej beginnera, juz tego nie zrobi, mozna go zabrac w lvlach 1-10

Tytuł:
PostNapisane: 2006-01-30 13:13:42 

Dzi?ki za odpowied?. Kurczaka mam, nie martwcie sie. Mag to moja druga posta?, wcze?niej pogra?em nieco workiem(do 30 lvlu, ale tylko ?eby si? troch? obezna? z gr?) C???, papera nie chc? robi?, zastanawia?em si? nad tym wcze?niej i jako? mi nie pasi. My?l? ?e poradze sobi? jako? tym :> No, a z moradonu ju? si? wynios?em (19 lvl) Teraz tylko dobrego party szuka?.... No, i ci?gle czekam na odpowiedzi na pozosta?e dwa pytania.
Pozdrawaim.

Tytuł:
PostNapisane: 2006-01-30 16:03:29 

Ja zach?cam do maga papiera. I tak potrzebujesz party by expi? a jak jest priest buffer/healer to nie powinnie? zgin?? a duzy dmg si? przyda. Co wi?cej mo?na stosunkowo tanio (przynajmniej na USKO) szmatki +7.

Tytuł:
PostNapisane: 2006-01-30 21:05:59 

nawet jak nie chcesz byc papierem (popieram) to nos na razie te zwykle szmaty, a najlepiej zrob sobie goblin quest (pozbieraj po 5 z kazdej czesci goblina, ewentaulnie kup i pojdz do tego typa w moradonie od questow, zapomnialem imienia , sorki) i nos je az zrobisz 60ty level albo az zrobisz kase, nie warto moim zdaniem tracic kasy i zmieniac armory co pare leveli, tylko raz walnac gobliny, a pozniej juz crimsony+7/12hp - +8/15hp albo complete jak kogos jara....

taki goblin set to naprawde super rzecz na levelowanie, nawet jak ma niski grade, zbieraj kase na elixir staff i crystal helm z 25 dagger def, 2 najwazniejsze rzeczy dla int maga

aha, co do staffa, to tez nie kupuj co pare leveli nowego, pobiegaj z wood+8, pozniej elemental jest jeszcze tani/dobry i dalej juz zbieraj na elixir, nie marnuj kasy po drodze na salamnder/viper

a akcesoria to +hp/+mp w zaleznosci nos od tego jak dobry jest buffer/healler w party...

levelowanie, hmm, wszystkie typy szkieletow w party, na solo wszytkie typy orkow

to tak w skrocie, mam nadzieje ze cos pomoglem

Tytuł:
PostNapisane: 2006-01-30 23:30:31 

No i o to w?a?nie mi chodzi?o :D Dzi?ki Kalais. Narazie mam tylko dwie cz??ci gobli?skie, s?abe w dodatku, ale to si? szybko zmieni(mam nadzieje XD ). Troch? posiedz? w goblin vilage i b?dzie dobrze. Jeszcze raz dzi?ki!
Pozdrawiam.

[ Dodano: Pi? 03 Lut, 2006 02:34 ]
No dobra, kilka nowych pyta?...
1. Gdzie solowo expi? od 30 do 40 lvlu? Wiem ?e w party lepiej, ale dzi? np. w el morad castle by?y ko?o p???nocy tylko dwie osoby poza mn? 8| wi?c czasem nie bardzo jest z kim.
2. Czy w ko?cu op?aca si? tego blasta kupowa?/zbiera? na niego?
3. Co dropi wood staffa +8 i czy jeszcze op?aca mi si? go szuka?.... mam+7. Wiem ?e dropi? na pewno werewolfy, podobno lycany, a co z innymi odmianami wilk??w? np. Dire wolfy? Bo na werewolfach nie za bardzo op?aca mi si? siedzie?.
4. Nie ma kogo? kto gra na Xydonisie i wzi??by czasem noobka do party :freak: Przyda?oby si?. A tak przy okazji to prawie za ka?dym razem jak dot?d gra?em w party to z turkami, i to o dziwo wcale normalnymi 8| Wyj?tkowy jestem czy co? ;D

Ps. Nie edytuje poprzedniego postu, bo chce ?eby ten by? widoczny...Wiem ?e to g?upio dwa posty pod sob?, no ale trudno :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-09 17:55:24 

normal mag , czyli walisz 160 w int (zeby byc w stanie nosic complete+7) a reszta w mp , staff mozesz nosic kazdy , staff polecalbym Elixir+7 , albo Salamander+8 , ale Elixir tanszy , dmg maja podobny , z tym ze Salamander dalej lepszy stun slow.

Armor : Set crimsonow +7/12 hp jest ok

Bizuteria to juz inna sprawa , bo zwyczajna HP to troszke kiszka , Unikaty for teh win :).

Itemy jakie wypisalemn powyzej najlepiej nosic tak na lv 60 , bo wczeniesniej nie sa potrzebne , no ale na pk ,to takie minimum :)

Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-09 22:08:13 

Cytuj:
Jesli nie wzi?? wczesniej beginnera, juz tego nie zrobi, mozna go zabrac w lvlach 1-10

rotfl beginner jest w lvlach 1 - 20 wiec mia? czas -_-
co to Kalaisa to sie zgadzam nie zmieniaj co chwile armor??w/staff??w
bo to za wiele nie da a jak jest ten buff/heal to na "normalnym" expie ci nic na hita nie zjedzie(nie mowie o DS DM itp. :P chodzi o harpie ;) )
wiec zycze powodzenia w grze a co do dropu wooda mi nic go jeszcze nie dropne?o o_O czy ja jakis inny jestem?? :P
zato z lycan??w dosta?em 2x +8 th sword i z loup-garou dosta?em maula +8 ;D
ale wood to raczej werewolfy

To jest krÃÂłliczek. Skopiuj go do swojego panelu podpisu i pomoz mu zawladnac swiatem!!!
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2006-02-10 06:27:02 

Wood staff , stiletto , 2h sword , maul , leca z lycana (+8'mki). Z innych "kotopodobnych" terz , ale z lycana mi najczesciej lecialy.

Tytuł:
PostNapisane: 2006-03-03 12:21:24 

Do??czam ?eby nowego nie robi? i pytam:
1- dla ice maga (zbieram na int 160) jak? bi?uterie, ale nie konkretnie tylko z bonusami do czego? Czy do int czy do MP czy do HP, a wszystko dla oko?o 38 lvl i dla biedaka XD, mam ?aszki przerobione z goblina i ice blasta (kupi?em za 6mln :freak: bo gram na JPKO).

Dorad?cie prosz?.

Tytuł:
PostNapisane: 2006-03-03 15:09:12 

ice nie potrzebuje MP, juz pr?dzej int.
Jak jeste biedny to raczej nic poza +6 sobie nie sprawisz ( chociaz nie wiem jakie ceny obowi?zuj? na jpku )
Ja bym ci zasugerowa? cos takiego: kolczyki i pas do hp , a ringi do int

Tytuł:
PostNapisane: 2006-03-03 16:03:46 

Pochwały: 13
jak nie chodzisz na wojny to mp ci sie przyda do xp, a jak wojny to hp

Tytuł:
PostNapisane: 2006-03-03 19:12:51 

ODPOWIEM mam nadzieje najlepiej z wyzej wymienionych.

ICE MAG (el morad najlepiej mag kobieta)

spos??b 1.

- tani ice papier (szmatki tylko z HP + bizuteria HP)
- stats points all w MP (fajny dmg a slow i tak bedzie, musisz sie nauczyc tylko grac z mniejszym defem)
- bizuteria HP

spos??b 2.

- tradycyjny ice mag (full crimson +7/+8, spodnie gobliny crimsony (wole +8 )
- statsy MP tylko tyle zeby nosic STAFF (polecam wiper+8 badz z templa +7 )
- reszta stats??w w INT
- bizuteria HP

FLAME MAG

spos??b 1.

- mag papierowy chyba najbardziej s?uszny (full MP w statsach)
- set ciuch??w HP (bedziesz mia? wiecej HP za cene defa)
- bizuteria HP

spos??b 2.

- int flame mage (fajna zabawka ale bardzo droga)
- int 160 (elixir+8 , crimson+7 / +8)
- reszta MP
- bizuteria HP

SKILLE:

ICE MAG

- full glacier/ lighting

FLAME MAGE:

- do szybkiego xp'a w aoe party ( 45 glacier , 33 flame+)
- reskill na 59,99 lvl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona