Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-07 14:48:46
Łączny czas online:

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z pami???ci??? wirtualn???
PostNapisane: 2005-08-29 18:38:43 

Mam problem przy uruchomieniu gry. Po zalogowaniu na serwer i potrzaz tworzenia postaci gra strasznie zwalnia, opo jakim?? cczasie wyskakuje komunikat o tym ??e system ma za ma??o pami???ci wirtualnej po czym nast???puje restart kompa. Naprawde nie wiem ju?? co mam zrobi???. POMOCY!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 2005-08-29 18:47:42 

Na pewno masz windows xp z service pack 2.
Je??li tak to poszukaj na forum bo ju?? by??y takie tematy.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-08-31 14:45:54 

Pochwały: 1
ja bym ci radzil poszukac ram cleaner bardzo dobry program, ktory czysci pamiec i niezwolni ci sie gra ja mam xp sp2 i ram cleanera i mi nic niespowalnia dzieki temu programowi 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-30 11:31:18 

Ja amm wlasnie podobny prolem z ta Pamiecia Wirtualna mam Xp sp2 no i nie wiem co robic ktos tam napisal wyzej zeby poszukac takiego tematu na forum ale ja go cos znalesc nie moge .. zaraz poszukam etgo programu "ram cleaner" oby byl latwy i obym go sciagnol a co najwazniejsze oby zadzialal i zebym mogl grac w koncu w tego KO bo juz tyle sie nameczylem z Patchowaniem ze mialem coraz wieksze obowy ze sobie nie pogram :/ no ok biorem sie za szukanie tego programu zobaczymy czy pomoze.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-30 18:52:34 

Pochwały: 1
to ci nic nieda...
testowalem to ram cleanerem, ale to niedziala :/ poprostu to wina sp2 :/ jedeny sposob ktory dziala na 100% to odinstalowanie sp2

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-31 01:09:51 

Ej no ziomki tydzien czasu meczenia sie no i chyba zadzialalo dzieki chlopaki tak o jezeli ktos ma problem z Wirtualna wystarczy zrobic krok po kroku jak odinstalowac SP2 jak odinstlujecie Sp2 dziala wszystko poprawnie dzieki Administratorowi nie pamietam jaki nick ale ma Obrazek z Oczkiem a w nim Serduszko (Wielkie dzieki) i kilku inym co sie udzielaja tutaj na forum udalo mi sie i zadzialalo :)) naprawde jestem zadowolony z waszej pomocy tutaj :)) a ci co nie moga pograc nie ?Ă‚?AMAC SIE !!! wystarczy poczytac i troszke pomyslec :)) uda sie i pogracie na 100 %% no ok ja lece pograc hehe :D kcialem tylko podziekowac co nie ktorym :)) dzieki i sory ze bylem taki ze nicnie wiedzialem itd :D ale teraz jsuh sie nauczylem ze na forum doozo znalesc mozna :)) bende tutaj zagladal :) pozdrowka ! :)

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-31 03:31:42 

:s:w:i:r:e:k: napisał(a):
Ej no ziomki tydzien czasu meczenia sie no i chyba zadzialalo dzieki chlopaki tak o jezeli ktos ma problem z Wirtualna wystarczy zrobic krok po kroku jak odinstalowac SP2 jak odinstlujecie Sp2 dziala wszystko poprawnie dzieki Administratorowi nie pamietam jaki nick ale ma Obrazek z Oczkiem a w nim Serduszko (Wielkie dzieki) i kilku inym co sie udzielaja tutaj na forum udalo mi sie i zadzialalo :)) naprawde jestem zadowolony z waszej pomocy tutaj :)) a ci co nie moga pograc nie ?Ă‚?AMAC SIE !!! wystarczy poczytac i troszke pomyslec :)) uda sie i pogracie na 100 %% no ok ja lece pograc hehe :D kcialem tylko podziekowac co nie ktorym :)) dzieki i sory ze bylem taki ze nicnie wiedzialem itd :D ale teraz jsuh sie nauczylem ze na forum doozo znalesc mozna :)) bende tutaj zagladal :) pozdrowka ! :)

jeden z milszych post??w. :)

moderator nie nabija postÃÂłw - moderator ma wiele do przekazania.
moderator nie obra¯a innych - moderator dobitnie zwraca uwagê.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-31 09:07:42 
:s:w:i:r:e:k: napisał(a):
zieki Administratorowi nie pamietam jaki nick ale ma Obrazek z Oczkiem a w nim Serduszko (Wielkie dzieki)

:oops: :oops: :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-31 17:06:04 

no wiedz moze i zajde wczesniej na to forum niz myslalem hehe ... ale co tam grac i pisac mozna tesh ;> .. a wiecie ze mialem wlasnie wczoraj tragedje bueheheh ale na pcozxatku bylo spoko.. " - Jakis ziomus z UK wziol mnie do party hehe spoko .. poszedlem znim na expowisko spoko .. zrobil mi okolo 24 lvl spoko " ale co z tego wszystkiego jak gralem cala noc.. skoro wlanczamd zisiaj rano knighta a tutaj nie ma mojej postac lol buheheheeh sie usmialem i to nie zle :D spoko nie zalamuje sie sam moze dojde do tego a jak nei to nie wiem :/ popytam :D .. ogolnie tio KO mi sie podoba ma wiele zeczy ciekawych i jest rozbudowany z tego co widzialem .. ja wczesniej gralem w ina gierke ale wlasnie w takim stylu .. nazywa sie Tibia .. mam tam 100 ++ lvl i tesh mi sie spoko gralo ale juz mi sie znudzila :p dlatego chcialem sprobowac w cos innego ;> ok juz was nie zanudzam bo doozo pisze jak sie rozpisuje ;>

Ps. seeya ;>

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-31 17:48:08 
:s:w:i:r:e:k:, nie mam nic przeciwko temu zebys pisal duzo i czesto i duzo na forum ale nie w nieodpowiednich tematach. Jak widac tutaj jest topic na temat proplemow z dzialaniem ko a Ty zaczynasz opisywac swoje przezycia... Troche nie to miejsce, prawda? :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2005-11-16 18:34:18 

moze mi ktos powiedziec jak odinstalowac sp2 ??????? bo wlasnie mam ten sam problem z g??ry dzi???kuje

Tytuł:
PostNapisane: 2005-11-16 18:47:03 

Pochwały: 13
kedriger napisał(a):
moze mi ktos powiedziec jak odinstalowac sp2 ???????

Normalnie w "Dodaj lub usu?? programy" w Panelu Sterowania Windows.
Mo??e si??? jednak zdarzy???, i?? SP2 b???dzie zintegrowany z systemem. W??wczas nie mo??na go ju?? usun??????.
http://knightonline.livenet.pl/viewtopi ... hlight=sp2

Tytuł:
PostNapisane: 2005-12-03 13:27:06 

No nie... Jak pisz???, ??e pami???ci wirtualnej jest za ma??o to na logiczne my??lenie trzeba j??? zwi???kszy???. Dla zielonych: Panel sterowania->System->Zaawansowane->Wydajno????? ustawienia->Zaawansowane->Pami?????? wirtualna zmie??. Tam si??? wpisuje warto????? od ilu do ilu. A jak nie zadzia??a to serwice pack 2 odinstaluj. Tylko przed tym zainstaluj program szczepionki i ??atki na blastery ??eby wirusa nie z??apa???.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-12-03 15:38:52 
Lorethal napisał(a):
Jak pisz???, ??e pami???ci wirtualnej jest za ma??o to na logiczne my??lenie trzeba j??? zwi???kszy???

Logicznie myslac to prawda, ale wielekrotne proby na gigantycznej liczbie komputerow w kazdej konfiguracji pokazywaly ze to rozwiazanie nic nie daje. Wszyscy doszli do jednego wniosku - sp2 przeszkadza.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-12-11 09:03:06 

Hmm.... Mi tam na SP2 chodzi. A wi???c ludzie nie za??amujcie si???!! Mo??na gra???!! Zacytuj??? tu jednego forumowicza a dok??adniej gks.katowice :
,,A wi???c po koleji:

1. Wchodzimy na dysk C
2. W g??rnym Menu wybieramy Narz???dzia i Opcje folder??w
3. Klikamy na Widok i odznaczamy:

- Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego
- Ukryj rozrzeszenia znanych typ??w plik??w
- Poka?? ukryte pliki i foldery
- Wy??wietl zawarto????? folder??w systemowych

4. Naciskamy Zastosuj
5. Teraz powinni??my na dysku C odnale????? plik boot.ini
6. Otwieramy go w notatniku
7. Widzimy linijk???:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptOut

8. Zmieniamy: NoExecute = Execute
9. Zapisujem zmiany, uruchamiamy kompa i cieszymy si??? gr???!!!"

Ja tak zrobi??em - dzia??a! Chocia?? zrobi??em to wcze??niej ni?? zalogowa??em si??? na forum :D Wi???c nie za??amywa??? si???! Odpalajcie KO!