Witam forum.
Rzuci??em si??? w??a??nie na KO na serwerze USA. Klienta pobra??em z
http://www.knightonlineworld.com i tam r??wnie?? zarejestrowa??em sobie konto. Poniewa?? mam zwyczaj CZYTA??? komunikaty, kt??re wy??wietlaj??? strony, szybko dowiedzia??em si???, ??e rejestracja wymaga (tfu!) IE uaktualnionego do nowej wersji. Potem z rejestracj??? nie by??o ju?? problemu - uda??o mi si??? nawet wybra??? Polsk???/Polsk??? Republik??? Ludow??? (pere??ka!!!) jako kraj. Mail z aktywacj??? konta przyszed?? bez problemu i natychmiast. Aktywowa??em konto. Ustawi??em sobie w??asne has??o. Na stronie loguj??? si??? bezproblemowo, status konta figuruje jako NOT BLOCKED (wi???c chyba wszystko w porz???dku?).
Zadowolony wielce z pomyslnej rejestracji uruchomi??em gr???. Loader bez gadania po??ci???ga?? mi najnowsze patche i stwierdzi??, ??e gra jest uaktualniona. Z Hack Shieldem te?? nie by??o problemu (mimo XP Service Packa 2) - co?? tam sobie ??ci???gn????? i doinstalowa??. ??adnej zwiechy, ??adnych k??opot??w. ALE...
Po kliknieciu na "start" w loaderze, gra ??aduje si??? i wy??wietla ekran logowania, na kt??rym prosi mnie o podanie ID i has??a. Podaje dok??adnie to samo ID i dok??adnie to samo has??o, kt??re podawa??em na stronie
http://www.knightonlineworld.com i kt??re tam, bez problemu, logowa??y mnie na konto. Tymczasem w grze wydaj??? si??? nie dzia??a???. Dostaj??? komunikat:
Gra nie zawiesza si???, nie wy?????cza. Mog??? powtarza??? kolejne pr??by logowania do ukupkanej ??mierci - bez skutku. Ca??y czas otrzymuj??? komunikat, ??e nie uda??o si??? po?????czy??? i ??e nie zarejestrowano takiego ID. A ja swoje wiem - na stronie dzia??a. Login serwer na li??cie (link do niej znalaz??em gdzie?? tu, na forum) figuruje jako 'online'.
Czy komu?? z PT forumowicz??w zdarzy?? si??? kiedy?? taki problem? Czy uda??o mu si??? jako?? zaradzi????
Sam mam kilka pomys????w. Po pierwsze - wprawdzie otworzy??em dla KO bram??? w firewallu (ZoneAlarm)ale siedz??? za routerem. Mo??e serwer gry nie widzi mnie przez niego? Przekierowa??bym sobie porty - ale nie wiem kt??re. Czy kto?? m??g??by mi powiedzie??? z jakich port??w korzysta gra?
Po drugie - w swoim ID u??y??em podkre??lnika ("_") - mo??e to niedozwolony znak?
Po trzecie - mo??e moje konto nie jest jeszcze aktywne? Tzn. aktywny jest tylko dost???p do moic danych na stronie, ale nie figuruj??? na serwerze logowania? Mo??e powinienem poczeka??? troch??? d??uzej ni?? te trzy godziny?
No jeszcze troch??? i si??? normalnie wezm??? zra????? do tej gry!
Pomocy! Pomocy!

pozdrawiam