Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-04 19:22:08
Łączny czas online:

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z logowaniem - mam to konto, czy nie?
PostNapisane: 2005-12-22 08:26:49 

Witam forum.

Rzuci??em si??? w??a??nie na KO na serwerze USA. Klienta pobra??em z http://www.knightonlineworld.com i tam r??wnie?? zarejestrowa??em sobie konto. Poniewa?? mam zwyczaj CZYTA??? komunikaty, kt??re wy??wietlaj??? strony, szybko dowiedzia??em si???, ??e rejestracja wymaga (tfu!) IE uaktualnionego do nowej wersji. Potem z rejestracj??? nie by??o ju?? problemu - uda??o mi si??? nawet wybra??? Polsk???/Polsk??? Republik??? Ludow??? (pere??ka!!!) jako kraj. Mail z aktywacj??? konta przyszed?? bez problemu i natychmiast. Aktywowa??em konto. Ustawi??em sobie w??asne has??o. Na stronie loguj??? si??? bezproblemowo, status konta figuruje jako NOT BLOCKED (wi???c chyba wszystko w porz???dku?).

Zadowolony wielce z pomyslnej rejestracji uruchomi??em gr???. Loader bez gadania po??ci???ga?? mi najnowsze patche i stwierdzi??, ??e gra jest uaktualniona. Z Hack Shieldem te?? nie by??o problemu (mimo XP Service Packa 2) - co?? tam sobie ??ci???gn????? i doinstalowa??. ??adnej zwiechy, ??adnych k??opot??w. ALE...

Po kliknieciu na "start" w loaderze, gra ??aduje si??? i wy??wietla ekran logowania, na kt??rym prosi mnie o podanie ID i has??a. Podaje dok??adnie to samo ID i dok??adnie to samo has??o, kt??re podawa??em na stronie http://www.knightonlineworld.com i kt??re tam, bez problemu, logowa??y mnie na konto. Tymczasem w grze wydaj??? si??? nie dzia??a???. Dostaj??? komunikat:

Gra nie zawiesza si???, nie wy?????cza. Mog??? powtarza??? kolejne pr??by logowania do ukupkanej ??mierci - bez skutku. Ca??y czas otrzymuj??? komunikat, ??e nie uda??o si??? po?????czy??? i ??e nie zarejestrowano takiego ID. A ja swoje wiem - na stronie dzia??a. Login serwer na li??cie (link do niej znalaz??em gdzie?? tu, na forum) figuruje jako 'online'.

Czy komu?? z PT forumowicz??w zdarzy?? si??? kiedy?? taki problem? Czy uda??o mu si??? jako?? zaradzi????

Sam mam kilka pomys????w. Po pierwsze - wprawdzie otworzy??em dla KO bram??? w firewallu (ZoneAlarm)ale siedz??? za routerem. Mo??e serwer gry nie widzi mnie przez niego? Przekierowa??bym sobie porty - ale nie wiem kt??re. Czy kto?? m??g??by mi powiedzie??? z jakich port??w korzysta gra?

Po drugie - w swoim ID u??y??em podkre??lnika ("_") - mo??e to niedozwolony znak?

Po trzecie - mo??e moje konto nie jest jeszcze aktywne? Tzn. aktywny jest tylko dost???p do moic danych na stronie, ale nie figuruj??? na serwerze logowania? Mo??e powinienem poczeka??? troch??? d??uzej ni?? te trzy godziny?

No jeszcze troch??? i si??? normalnie wezm??? zra????? do tej gry!
Pomocy! Pomocy! ;)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 2005-12-22 10:30:49 

Pochwały: 13
Mruqe napisał(a):
Czy komu?? z PT forumowicz??w zdarzy?? si??? kiedy?? taki problem? Czy uda??o mu si??? jako?? zaradzi????

Mnie nie. Ale s??ysza??em, ??e inni mieli takie problemy. Czasami wystarczy troch??? poczeka???, lecz cz?????ciej lepiej za??o??y??? nowe konto.

Mruqe napisał(a):
Czy kto?? m??g??by mi powiedzie??? z jakich port??w korzysta gra?

443
21
15100
15001
15002

Mruqe napisał(a):
Po drugie - w swoim ID u??y??em podkre??lnika ("_") - mo??e to niedozwolony znak?

Kiedy?? na oficjalnej stronie wisia??a informacja, aby login nie by?? d??u??szy ni?? (chyba) 11 znak??w; jakie?? ograniczenie by??o te?? na has??o. Nie przypominam sobie aby nie mo??na by??o stosowa??? znak??w spoza alfabetu alfanumerycznego, ale znaj???c autor??w KO wszystko jest mo??liwe (chyba na JapKO nie mo??na stosowa??? cyfr, wi???c tu te?? mog??? by??? r????ne problemy)

Mruqe napisał(a):
mo??e moje konto nie jest jeszcze aktywne?

Mo??na spr??bowa??? troch??? poczeka???; ale tak jak pisa??em wcze??niej lepiej za??o??y??? sobie drugie konto.

Mruqe napisał(a):
No jeszcze troch??? i si??? normalnie wezm??? zra????? do tej gry!

Eeee... na frustracje to jeszcze zdecydowanie zbyt wcze??nie. B???dzie jeszcze wiele powod??w ku temu :lol:

Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 2005-12-23 03:26:59 

Dzi???kuj??? za wyczerpuj???c??? odpowied??. Je??li chodzi o pytanie, kt??re postawi??em w topicu - moge ju?? ??mia??o napisa???: nie mam tego konta. Tzn. mog??? sobie u??ywaj???c go poprzegl???da??? co najwy??ej witrynk??? KO - nic wi???cej. Ale uda??o mi si??? (czyszcz???c cashe przegl???darki i zak??adaj???c nowego maila na onecie - bo drugiego konta na stary adres KO za??ozy??? mi nie chcia??o) pomy??lnie utworzy??? drugie konto - tym razem w ca??o??ci spod IE. Poprzednim razem IE uzywa??em tylko do za??o??enia konta - do zmiany has??a itede u??ywa??em ju?? FireFoxa (i nie wstydz??? si??? tego! ;)). Mo??e na tym polega?? m??j b?????d? Koszmarna strona - w ka??dym razie.

Tak wi???c uda??o mi si??? za??o??y??? drugie konto i jestem w stanie si??? logowa???... Szkoda tylko, ??e ??ona nie da mi pogra??? :/ Nawet postaci nie zd???????? ju?? dzi?? stworzy???... Ech.

Serdecznie dzi???kuj??? za okazan??? pomoc, Zubaranie_PL.
Podpisano DelvaPL