Ogłoszenie

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2025-07-06 08:34:54
Łączny czas online:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-08-05 13:41:32 

Jesli dalej macie problem z SP2 piszcie do mnie na gg. Juz wiem jak go usunac, mi gierka dziala, az milo. A jeszcze 2 dni temu bylo "za malo pamieci wirtualnej" :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2005-08-05 13:56:59 
gks.katowice napisał(a):
Jesli dalej macie problem z SP2 piszcie do mnie na gg

A moze napiszesz na forum co trzeba zrobic ;) Wszyscy beda mogli przeczytac co maja robic a ty nie bedziesz miec zawalonego gg :P

Tytuł:
PostNapisane: 2005-08-05 14:11:18 

A wi???c po koleji:

1. Wchodzimy na dysk C
2. W g??rnym Menu wybieramy Narz???dzia i Opcje folder??w
3. Klikamy na Widok i odznaczamy:

- Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego
- Ukryj rozrzeszenia znanych typ??w plik??w
- Poka?? ukryte pliki i foldery
- Wy??wietl zawarto????? folder??w systemowych

4. Naciskamy Zastosuj
5. Teraz powinni??my na dysku C odnale????? plik boot.ini
6. Otwieramy go w notatniku
7. Widzimy linijk???:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptOut

8. Zmieniamy: NoExecute = Execute
9. Zapisujem zmiany, uruchamiamy kompa i cieszymy si??? gr???!!!

:smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

[ Dodano: 08-08-2005, 21:49 ]
I co pomog??o komu????

Tytuł:
PostNapisane: 2005-08-18 02:40:14 

hmm to ja te?? si??? tutaj wypowiem. Ot???? niedawno sci???gno??em KO i prawdopodobnie jest to MyKO (serwery: odin, xydonis i deimos). Mam kompa: P4 2.4 Ghz, 768 MB DDR. ATI Radeon 9600, 80 GB WD HDD - my??l???, ??e ca??kiem dobry sprz???t. Windows XP Pro SP2, Kerio Personal Firewall, Avast, ?????cze DSL 1 MBit. Gr??? zainstalowa??em bezproblem??w, jest to wersja v1298_20050603. Niestety nie mia??em mo??liwo??ci podziwia??? uroku ??wiata w KO. A wygl???da to tak:
1. Uruchamiam lanchera, gdzie najpierw daje zgod??? na warunki i p????niej si??? loguj???.
2. Nast???pnie odpala si??? prawdziwy KO lancher i daj??? START.
3. Gra si??? odpala pokazuje si??? info o serwerach (godziny dzia??ania).
4. Wybieram Deimos i wchodz??? (czasami d??ugo czekam, czasami nie).
5. Wybra??em nacj???, stworzy??em posta??? i daj??? START.
6. Posta??? znika i gra przyst???puje do ??adowania.
7. Dochodzi do za??adowania chyba wszyskich component??w i s??ysz??? w s??uchawkach dzwi???k jakiego?? komunikatu lub b??edy windowsa, a po chwili komp sie resetuje.

Ten b?????d i reset wyst???puje czasem przy wyborze nawet ju?? postaci.
Pami?????? wirtualn??? mam 2000-3000 MB. Pr??bowa??em nawet wy?????cza??? oprogramowanie zabezpieczaj???ce ale to nic nie daje. Zmniejsza??em tak??e ustawienia w grze na minimal i to samo. Czy wiecie co?? na ten temat ?
Chcia??bym te?? wiedzie??? czy gra dzia????? wam w oknie ? Bo mi uruchomi??a si??? w oknie ale jak da??em z minimalizuj b???d?? zamknij to zwiesza?? (albo blokowa??) si??? win.
Teraz b???d??? pr??bowa?? to co napisa?? gks.katowice, tylko troche mnie dziwi jego zapis w boot.ini, umnie zamiast NoExecute=OptOut jest NoExecute=OptIn

Aha i jeszcze jedno, po resecie i odpaleniu gry ponownie, informuje mnie, ??e moje konto jest w u??yciu -.O, a jak wpisuj??? r???cznie ID i PASS to mowi, ??e ID INVALID.

zdrav.

[ Dodano: 19-08-2005, 14:20 ]
OK, teraz ju?? gra dzia?????, Pami?????? Virtualna na 2500 MB i zrobi??em t??? zmian??? w boot.ini i gra ??miga. THX.

zdrav.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-08-22 05:18:35 
Wiecie co? Odpali??em KO na WXPSP2 i to w ca??kiem grywalnym stanie. Mo??e nie jest tak cudownie jak na SP1, ale da si??? gra???. Wy?????czy??em DEP dla wszystkich plik??w EXE nale?????cych do KO, wy?????czy??em Windows Firewall (nie wiem czy to mia??o wp??yw, ale zamiast niego u??y??em Kerio Personal Firewall). Kiedy gra po odpaleniu dojdzie do ekranu logowania, zaczynaj??? si??? sypa??? procesy systemowe, ale po prostu wysun?????em okienko b?????du poza ekran. Gra??? mo??na, wszystko dzia??a ca??kiem ??adnie. Jedyny problem jest z paskiem zada??. Nie mo??na go schowa??? "pod gr???" i zas??ania belk??? z przyciskami w KO w trybie fullscreen. Mo??na prze?????czy??? si??? na tryb okienkowy zaznaczaj???c Windowed w opcjach, ale wtedy niezbyt to wsio wygodnie wygl???da i ci?????ko obraca??? kamer??? naje??d??aj???c myszk??? na brzek ekranu. Je??li by si??? przyzwyczai??? do stale stercz???cego na ekranie paska zada?? to da si??? gra??? - dolna belka i tak nie jest w KO potrzebna. Jeszcze jeden problem to to, ??e jak si??? chce sko??czy??? gr??? to po wybraniu Exit mo??na ju?? wciska??? Reset na obudowie, bo i tak BSOD murowany.

Je??li znajd??? troszk??? czasu to mo??e wr??c??? do gry :D.

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-30 15:03:53 

Ja mam patch 1.300 (najnowszy w chwili pisania postu) i wszystko jest OK bo jako?? mi ju?? nie wyskakuje z tym ??e mam za ma??o Pami???ci Wirtualnej (no mo??e od czasu do czasu) tylko ??e zawiesza si??? na ekranie ??adowania tzn. wida??? ten pasek na dole tylko ??e jest czarny i nic nie pisze tak jakby wog??le si??? nie ??adowa??o. Pomo??e mi kto?? z tym?

Tytuł:
PostNapisane: 2005-09-30 16:26:08 
Jesli nie mam racji to mnie poprawicie ale u mojej kuzynki bylo to samo i mysle ze z powodu service packa 2 jest w nim blokada na gry internetowe takze tzrab ta blokade wylaczyc :)

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-17 18:13:33 
ja mam wersje 1302 i pod Win XP SP2 nadal wywala mi procesy. Co to jest ten DEP???

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-17 18:48:36 
Dragan napisał(a):
Co to jest ten DEP???

Data Execution Prevency (czy jakos tak to sie pisze). Jest to funkcja systemu Windows, ktora ma na celu chronienie komputera przed atakami typu DOS i DDos a takze przed atakami Buffer Overflow. Zostalo to wprowadzone w Windows Xp Service Pack 2. Sprzetowo jest obslugiwane przez procesory klasy AMD 64 oraz Opteron.
aric: czyli NX (No eXecute bit), u Intela procki z funkcj??? XD (eXecute Disable bit), cho??? mia??em do czynienia z prockiem XD, w kt??rym za nic WinXP nie chcia?? wykry??? wsparcia sprz???towego, na AMD zawsze dzia??a

Obsluga softwarowa do dnia dzisiejszego wywoluje wiele kontrowersji - ilosc bledow wywolywanych przez ta funkcje jest przerazajaca. Osobiscie podczas dzialania na Win XP SP2 z wlaczonym DEP nie zauwazylem jakis istotnych zmian, ale prosze sie nie sugerowac bo u mnie SP2 nie wytrzymalo 3 dni...

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-17 18:59:06 
To jak ten DEP w prostych s??owach wy?????czy???? Ok zrobione. Jako?? wy?????czy??em. A na SP1 KO dzia??a normalnie?

Ostatnio edytowano 2005-10-17 19:08:45 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2005-10-17 19:06:01 

Prawym na m??j komputer->>W??a??ciwo??ci->>zak??adka zaawansowane->>przycisk ustawienia w sekcji "wydajno?????"->>i tam zak??adka DEP(dok??adnie nei pami???tam poniewa?? nie posiadam SP2)->> nast???pie wybierasz aplikacje dla kt??rej chcesz wy?????czyc t??? opcje(w tym przypadku knightonline.exe)

Tytuł:
PostNapisane: 2005-11-16 12:31:32 

Ja nie chce nic m??wi??? ale ten patch by?? jakis czas temu a wi???c zamykam :twisted:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4